A onda više nije bilo nikoga

A onda više nije bilo nikoga - Adair, Gilbert | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Adair, Gilbert
DIMENZIJA
3,91 MB
NAZIV DATOTEKE
A onda više nije bilo nikoga.pdf
ISBN
5783467388243

OPIS

Posljednja knjiga iz serije o Evadne MountU mirnome švicarskom gradiću Meiringenu, poznatom isključivo po puslicama i Muzeju Sherlocka Holmesa, ubijen je kontroverzni pisac Gustav Slavenski, koji je svojim antiameričkim djelima zaslužio fetvu radikalnih domoljuba s druge strane oceana. No nema sumnje da će zločin, počinjen na prilično živopisan način, biti detaljno istražen, jer osim visokog dužnosnika Interpola i dvojice britanskih obavještajaca u Meiringenu se zatekla i pomalo kontroverzna autorica krimića, zvijezda Čina Rogera Murgatroyda i Zagonetnog stilskog incidenta Evadne Mount. Ta živopisna postarija gospođa usto dobiva i priliku za obračun s neodgovornim piscem, glavom i bradom Gilbertom Adairom. S njim je naime još odavno sklopila pomalo bizaran dogovor: on će, naravno uz odgovarajuću kompenzaciju i prikladan tretman, upotrijebiti njezin lik i djelo kao inspiraciju za svoje romane. Budući da se Gilbert nije držao pogodbe, njihov će ponovni susret krenuti neočekivanim tijekom. Treći dio trilogije o Evadne Mount Gilbert Adair napisao je u svojoj najboljoj maniri. A onda više nije bilo nikoga umnogome je klasični krimić, ali gledan kroz postmodernističke naočale. Nažalost, to je ujedno i posljednja knjiga iz Adairova pera. Evadne je izvrstan komični lik. Daily Express Vrlo zabavno i vrlo pametno. Evening Standard Uz Gilberta Adaira uistinu se veže odlična zabava. Scotsman Genijalno! Ovo je najzabavniji Adairov roman. Scotsman Dostojni hommage djelima Agathe Christie. Sunday Times Čitajući ovu knjigu zbilja sam se divio autoru. Naime, cijelo sam se vrijeme smješkao, smijuckao i odsrca smijao… Philip French, Observer Čak ćete se i zbog fusnota smijati naglas. Knjiga je britkija i od ubojičina oružja! Sunday Herald

Potpuno se raspao i sustav praćenja osoba u izolaciji. I u takvim uvjetima duhovna okrijepa bila je ponekad važnija od borbe protiv epidemije, pa se tako i Božić morao obilježiti misama na kojima će biti više od 25 ljudi. Dnevno je umiralo oko 80 ljudi, a najgore je bilo 16.

Negdje u Kninu. Nije bio ugostiteljski objekt, već mjesto na kojem smo bili.

POVEZANE KNJIGE