Bog je mlad

Bog je mlad - Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Papa Franjo - Jorge Mario Bergoglio
DIMENZIJA
9,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Bog je mlad.pdf
ISBN
7196191088964

OPIS

Svjedočeći o Bogu koji nije samo Otac – i Majka, kako je već istaknuo Ivan Pavao I. – nego i Sin, i zato Brat, papa Franjo u ovoj knjizi svim ljudima upućuje i na srce stavlja oslobađajuću poruku koja nadilazi sadašnjicu i zacrtava budućnost kako bi se istinski obnovio svijet u kojem živimo. Svojim izvanrednim riječima Papa se zalaže da mladi naraštaji zauzmu središnje mjesto, naziva ih protagonistima opće povijesti izvlačeći ih s margina na koje su predugo bili potisnuti: veliki odbačenici našega nemirnog vremena zapravo su „napravljeni na isti kalup“ kao i Bog, njihove najbolje odlike ujedno su i njegove, i jedino izgradnjom mosta između starih i mladih moći će se pokrenuti revoluciju nježnosti koja nam je svima silno potrebna. U hrabru, iskrenu i izravnu razgovoru s Thomasom Leoncinijem papa Franjo se obraća ne samo mladima cijeloga svijeta, unutar i izvan Crkve, nego i svima odraslima koji imaju odgajateljsku ulogu, ulogu vodstva u obitelji, u župama i biskupijama, u školi, u svijetu rada, u udrugama i u najrazličitijim ustanovama. Njegova se promišljanja odvažno, mudro i gorljivo bave važnim temama današnjice – od onih najintimnijih do onih vezanih za društveno i javno područje. Isprepličući duhovne poticaje te vlastite uspomene i predviđanja, papa Franjo u knjizi tako dotiče mnoge suvremene izazove kao što su odnosi među generacijama, perspektive mladih, strahovi i snovi, površno življenje, ovisnosti, moda i ljepota, depresija, bullying, plastična kirurgija, potreba da se bude vidljiv na društvenim mrežama, lažne vijesti itd. Ove stranice što odišu perspektivom i nadom zasigurno mogu poslužiti obogaćenju svakog čovjeka

Verbumovo hrvatsko izdanje bit će dostupno u knjižarama od prvoga dana svjetske premijere 20. ožujka 2018., a knjigu je već sada moguće unaprijed naručiti preko web knjižare ... Knjiga "Bog je mlad", kako je rekao Balta, odgovara na "sklop temeljnih životnih pitanja u smislu vjere u Boga, smrti, vječnosti, mladosti i kako mladost živjeti u zrelom dobu i starosti." Dotiče se i pitanja krize suvremene kulture i suvremenog društva, te pitanja ekologije, kazao je Balta. U Splitu, u utorak 20.

ožujka 2018. Knjiga Bog je mlad odiše perspektivom i nadom te zasigurno može poslužiti obogaćenju svakog čovjeka, kao i boljem razumijevanju u obiteljima i društvu. Verbumovo hrvatsko izdanje bit će dostupno u knjižarama od prvoga dana svjetske premijere 20.

POVEZANE KNJIGE