Priče sa satnim mehanizmom

Priče sa satnim mehanizmom - Šehić, Faruk | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šehić, Faruk
DIMENZIJA
12,38 MB
NAZIV DATOTEKE
Priče sa satnim mehanizmom.pdf
ISBN
7360544689294

OPIS

predapokaliptični sevdahPriče sa satnim mehanizmomFaruka Šehića knjiga je kroz koju se nepogrešivo pomalja zvuk naše epohe, ritam njezinih glasnijih i tiših udaraca. Sve što je u njoj, otkucava. Srca, eksplozivne naprave i satovi o kakvima možemo samo sanjati – sve to neprekidno mjeri vrijeme čovjeka i vrijeme zvijezda, vrijeme rata i vrijeme ne-mira, prošlo i buduće vrijeme, ono koje bježi i ono koje smo nepovratno potrošili. Život je sat, a između čekića lirike i nakovnja tvrde proze, pisac nam govori o promjeni. U Pričama sa satnim mehanizmomvrtoglavo se mijenjaju države i narodi, povijest i sjećanje, ali ponajprije pojedinac u kojemu se sve mijene susreću, shapeshifter. Običnom satu neuhvatljiva, brzina ovih raspada razotkriva krhkost svakog identiteta – pa i onog naše ljudske prirode. U Pričama sa satnim mehanizmomjedan od ponajboljih suvremenih pisaca s ovih prostora kreće tragom te promjene, kraja iz kojega se rađaju neki novi, nimalo trajniji i čvršći, bolji ili lošiji svjetovi. Rekli su o Knjizi o Uni: “Svojim istraživanjem rata i mira, nevinosti i tuge Šehić je stvorio smjernu meditaciju o zagoneci postojanja koja je u središtu kolektivne i osobne traume, ali i uobičajenog ljudskog iskustva: kako sačuvati cjelovitost svojega ja u svijetu koji ga napada na nezamislive načine.” – The Guardian “Veličanstvena rijeka Una postaje metaforom života – i smrti – u ovom delikatnom, nezaboravnom romanu ratnog veterana u Bosni… Živopisno i ponavljajuće, s daškom fantastike.” – The Irish Times “Da biste zaista razumjeli ovaj tekst, morate prestati razmišljati o tome što čitate (je li to poezija, proza, izvještaj, san?), dopustiti sebi da vas odnese struja. Nećete uvijek znati kamo će vas odvesti niti će vam se uvijek svidjeti koga srećete ili kamo idete. No to je jedna od draži putovanja, zar ne?” – Rivertrain

Običnom satu neuhvatljiva, brzina ovih raspada razotkriva krhkost svakog identiteta - pa i onog naše ljudske prirode. Faruk Šehić - Priče sa satnim mehanizmom U Iranu počela vakcinacija protiv Covid-19 Jutro za sve [09.02.2021.] NSRS danas o zahtjevu za podnošenje izvještaja visokog predstavnika Radio esej - Anđeli i demoni Jutarnj dnevnik [09.02.2021.] Nigerija: U požaru u autobusu poginulo 11 osoba ... Priče sa satnim mehanizmom Faruka Šehića knjiga je kroz koju se nepogrešivo pomalja zvuk naše epohe, ritam njenih glasnijih i tiših udaraca. Sve što je u njoj, otkucava.

Sve što je u njoj, otkucava. Srca, eksplozivne napra... 'Priče sa satnim mehanizmom' Faruka Šehića knjiga je kroz koju se nepogrešivo pomalja zvuk naše epohe, ritam njezinih glasnijih i tiših udaraca.

POVEZANE KNJIGE