Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima

Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima - Vuković Runjić, Milana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vuković Runjić, Milana
DIMENZIJA
8,2 MB
NAZIV DATOTEKE
Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima.pdf
ISBN
5631339232973

OPIS

Fascinacija, a i obuzetost čudesnim gradom koji je umjetnicima, jednako kista kao i pera, i nadahnuće, i objekt, i cilj, i žudnja, mjesto na rubu stvarnosti i snova, polazište je priče o dvojici pisaca koji se nikada nisu sreli, čak ni na toj treperavoj točki fantazije. Kroz 1500 godina povijesti Venecije najlakše se kroči s pomoću umjetnosti nastale u njoj i o njoj…

| petak Knjižnica Staglišće Početak događanja: 18 sati Odjel za odrasle korisnike. Milana Vuković Runjić rođena je 1970.

Jezik današnji 1965-1968. Matoš u Veneciji boravi samo jedno poslijepodne. Neobično je to jer spominje više puta, zaziva u svojim "Bilješkama" za kišnih dana u Parizu, vidi odsjaje Velikog Kanala u raznim rijekama i rječicama, te je prilično vjerno opisuje u svojoj priči "Samotna noć", napisanoj desetljeće prije boravka u Veneciji, iz koje, zbog nekog ... Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima.

POVEZANE KNJIGE