Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima

Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima - Vuković Runjić, Milana | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vuković Runjić, Milana
DIMENZIJA
9,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima.pdf
ISBN
3402581626211

OPIS

Fascinacija, a i obuzetost čudesnim gradom koji je umjetnicima, jednako kista kao i pera, i nadahnuće, i objekt, i cilj, i žudnja, mjesto na rubu stvarnosti i snova, polazište je priče o dvojici pisaca koji se nikada nisu sreli, čak ni na toj treperavoj točki fantazije. Kroz 1500 godina povijesti Venecije najlakše se kroči s pomoću umjetnosti nastale u njoj i o njoj…

lipnja 2014. godine, točno u 20h ... U hotelu ni na nebu ni na zemlji sastaju se diplomati, političari, okrunjene glave, pjesnici, vizionari i Špijuni na posljednjem razgovoru o tome može li se izbjeći Veliki rat.

lipnja 2014. godine, točno u 20h, Matoš i Proust srest će se i u stvarnosti po prvi put. Premda se nikada nisu sreli, u knjizi "Proust u Veneciji, Matoš u Mlecima" pronalaze se odjeci i odbljesci njihovih snova, fantazija i spisateljskih ambicija te osobito čudnovate i skrivene opsesije Venecijom: Proust je oprezan kad piše o njoj da ne podsjeti čitatelja na Johna Ruskina.

POVEZANE KNJIGE