Glazba – velika ilustrirana enciklopedija

Glazba – velika ilustrirana enciklopedija Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
12,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Glazba – velika ilustrirana enciklopedija.pdf
ISBN
2083515599078

OPIS

Od najranijih dana glazba priziva cijeli spektar naših osjećaja – bez obzira na zemlju, kulturu ili podrijetlo. Velika ilustrirana enciklopedija GLAZBA proučava to ljudsko iskustvo s kronološke i svjetske perspektive – od prvih glazbala načinjenih od školjaka i kostiju do modernih električnih gitara i sintesajzera. U ovoj se knjizi sveobuhvatno istražuju korijeni svih glazbenih žanrova, od srednjovjekovnog jednoglasja, preko veličanstvenih skladbi klasicizma, i sve do suvremenih ritmova bluesa, jazza, hip-hopa i popa. Spektakularne fotografije prikazuju obitelji glazbala iz svih dijelova svijeta te razvitak najvažnijih instrumenata poput glasovira i violine. Posebna je pozornost posvećena glasovitim glazbenicima koji su utirali nove putove, primjerice Wolfgangu Amadeusu Mozartu, Georgeu Gershwinu, Elvisu Presleyju i Davidu Bowieju. Raskošno ilustrirana i sveobuhvatna, ova će vas knjiga upoznati kako je glazba oblikovala svijet, a poglavlje o hrvatskoj glazbi, posebno pripremljeno za ovo izdanje, bacit će novo svjetlo na poveznice između glazbenoga stvaralaštva u Hrvatskoj i svijetu. Na kraju knjige, opsega jednog arka, zasebno je poglavlje posvećeno glazbi u Hrvatskoj. U njemu su obrađene sljedeće teme: tradicijska glazba, hrvatski skladatelji, hrvatske opere u 19. i 20. stoljeću, glazbeni život u Hrvatskoj, zabavna glazba, rock-glazba, jazz i blues te ostali suvremeni glazbeni smjerovi u Hrvatskoj. Autori tih tekstova su: Irena Miholić, Nataša Leverić Špoljarić, Davor Hrvoj i Dubravko Jagatić.

Ova knjiga grupe autora (izvorno: „Music - The Definitive Visual History", 2013.), u nas objavljena u nakladi Mozaik knjige ... Knjigu "Glazba - Velika ilustrirana enciklopedija'' (''The Definitive Visual History'') grupe autora na 416 stranica tvrdog uveza objavio je ovih dana Mozaik knjiga zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji s britanskom nakladničkom kućom Dorling Kindersley. Živali: Velika ilustrirana enciklopedija Trda - 04. dec 2020.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

POVEZANE KNJIGE