Romeo i Julija

Romeo i Julija - Shakespeare, William | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Shakespeare, William
DIMENZIJA
11,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Romeo i Julija.pdf
ISBN
9445527582059

OPIS

Najraniju od slavnih tragedija Romeo i Julija engleskoga dramatičara i pjesnika Williama Shakespearea donosimo u prijevodu Mate Marasa, koji je za ovu prigodu napisao i pogovor u kojemu je znalački i s puno duha skicirao kontekst u kojemu valja čitati Shakespearea, naglašavajući osobitosti Engleske potkraj 16. stoljeća i elizabetanskog kazališta.

Drugo ime Na sebe uzmi - ime nije ništa! Što nazivljemo ružom, slatko bi Mirisalo i s drugim imenom. Baš tako bi Romeo, da i nije Romeo, svu milinu svoju divnu Sačuvao i ... Romeo i Julija su se upoznali na jednoj zabavi, odmah nakon upoznavanja, smrtno su se zaljubili.

Dodatan razlog zbog kojeg smo se odlučili smjestiti baš ovdje jest lokacija, s obzirom da se radi ... Tragedija " Romeo i Julija " Viljema Šekspira spada u jednu od omiljenih lektira, jer su mnogi čuli za ovo delo, te stoga njena analiza nije naročito komplikovana. Na samom početku se susreću dvoje glavnih likova lektire.

POVEZANE KNJIGE