Daleka zemlja

Daleka zemlja - Albert, Melissa | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Albert, Melissa
DIMENZIJA
12,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Daleka zemlja.pdf
ISBN
3466965790925

OPIS

Sedamnaestogodišnja Alice s majkom je veći dio svog života provela na cesti, uvijek u svojevrsnom bijegu, korak ispred zle sreće koja joj dašće za vratom. No kada dobije pismo u kojem se navodi kako joj je baka, nekoć slavna autorica zbirke neobično mračnih bajki, umrla sama na Ljeskovu lugu, svom zabačenom imanju, Alice će spoznati što se dogodi kad te zla sreća uspije sustići. Majka joj nestaje, otela ju je osoba koja kao da je iskoračila iz jednog od nadnaravnih svjetova iz priča Aliceine bake. Jedino što Alice može iskoristiti kao trag u svojoj potrazi poruka je koju joj je ostavila majka: “Kloni se Ljeskova luga”. Iako je Alice cijeli život izbjegavala neobične obožavatelje djela svoje bake, u ovom slučaju neće imati previše izbora te će saveznika naći u Elleryju Finchu, predanom obožavatelju Priča iz Daleke zemlje koji možda ima i vlastite razloge zašto joj pomaže. Kako bi našla svoju majku, Alice će se morati uputiti prema Ljeskovu lugu, a zatim u svijet u kojem počinju priče njezine bake – a možda će usput i otkriti zašto je njezina vlastita priča otpočetka tako nesretna. Dobrodošli među korice romana koji je književni svijet proglasio pravom senzacijom; bestseler New York Timesa, knjiga godine za mlade po izboru Boston Globea, Wall Street Journala, Seventeena, Guardiana, Observera, jedna od deset najboljih knjiga godine po izboru Entertainment Weeklyja – samo su neka od priznanja za ovaj debitantski roman Melisse Albert. U prijevodu Marijane Pasarić, Vorto Palabra predstavlja vam mračan, čaroban, zapanjujući roman o opsjednutosti, bajkovitim opačinama i majčinoj ljubavi iznad svega, svakom svojom stranicom vrijedan nevjerojatnog zanosa koji je izazvao među čitateljima.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Knjiga obuhvaća prijevode dva dramska remek-djela glasovitog austrijskog dramatičara i pripovjedača Arthura Schnitzlera (1862-1931): socijalno-kritičku tragikomediju "Daleka zemlja" (Das weite Land, 1911) i političku komediju "Profesor Bernhardi" (1912). Te dvije drame predstavljaju vrhunce ne samo dramskoga, nego autorova općenitog (novelističkog i romansijerskog) stvaralaštva. Južna Koreja je vrlo daleka zemlja i izrazito zanimljiva zemlja o kojoj ne znamo baš mnogo.

Arthur Schnitzler , novelist i romanopisac, rodio se u Beču 1862. u uglednoj židovskoj obitelji. Daleka zemlja je roman koji je koji je književni svijet proglasio pravom senzacijom.

POVEZANE KNJIGE