Don Juan (pripovijeda sam o sebi)

Don Juan (pripovijeda sam o sebi) - Handke Peter | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Handke Peter
DIMENZIJA
7,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Don Juan (pripovijeda sam o sebi).pdf
ISBN
2031191128799

OPIS

Don Juan (pripovijeda sam o sebi) roman je kojim je Peter Handke iznova pokazao sve svoje majstorstvo pripovijedanja. Uzevši amblematski lik svjetske književnosti i smjestivši ga u sadašnjost, Handke ga je maestralno transformirao u suvremenoga postmodernističkog junaka koji obožava žene. Handkeov Don Juan oboružan je starim, ali ipak promijenjenim tehnikama osvajanja. On zna da suvremena žena, bila ona u gruzijskim planinama ili na norveškim fjordovima, traži razumijevanje kao i nekoć, ali ne smije i ne želi biti povrijeđena. Iako su Don Juanu žene, ponovno, nakon godina samovanja, najvažnije na svijetu, on ih sve mora ostaviti da bi ih ponovno mogao pronaći. Don Juan koji pripovijeda sam o sebi blistav je hommage svim donžuanima, svim ljubavnicima ovoga svijeta, roman prepun poetičnosti i fine ironije. “Kroz ovu opuštenu prozu čiji naslov obećava vruće ljetne noći, prolazi se kao kroz topli proljetni lahor. To je ugodno i u tome treba uživati.” – Ernst Osterkamp, Frankfurter Allgemeine Zeitung “Don Juan (pripovijeda sam o sebi) meditativan je komad. “Filozofija” o vremenu i prolaznosti, o ljubavi i smrti. Prije svega o onome duhovnom i neuhvatljivom u ljubavi. Ipak, ne zaboravimo pritom ironiju koju Handke skriva između redaka.” – Martin Meyer, Neue Zürcher Zeitung “Iz susreta prijekorna kuhara i oživljene književnosti izrasta mala knjiga, lagana i šarmantna, a ipak prepuna teške metafizike Handkeova opusa.” – Iris Radisch, Die Zeit

- (Medientyp: Buch) 128 S. Zato je uputnije ignorirati Handkea kao javnog i angažiranog intelektualca, te uživati u njegovoj prozi. Kada je o Hrvatskoj riječ, najsvježija su dva prijevoda koja je objavila Fraktura: 'Don Juan pripovijeda sam o sebi' i Strah golmana pred jedanaestercem', uz napomenu da je potonji naslov jedan od suvremenih klasika europske književnosti. Don Juan (pripovijeda sam o sebi) Handke Peter 119,00 kn.

godine. Najpoznatija dela o Don Huanu su Molierov komad Don Žuan ili Kameni ... Od atmosfere hladnoće, lutanja, minskih polja uz granicu, hladnoratovskog vremena, u kojem je Peter Handke pisao de facto pod Berlinskim zidom, do meditativnoga komada o ljubavi i smrti Peter Handke - Don Juan (pripovijeda sam o sebi) Fraktura, Zagreb, 2019 tvrd povez 120 str Don Juan (pripovijeda sam o sebi) roman je kojim je Peter Peter Handke - Don Juan (pripovijeda sam o sebi) 1.999 din .

POVEZANE KNJIGE