Drugo lice jednine

Drugo lice jednine - Barbir, Joško | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barbir, Joško
DIMENZIJA
10,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Drugo lice jednine.pdf
ISBN
5583827038638

OPIS

Autor u rukopisu tematizira promjene fenomena ovisnosti u svjetlu promjena suvremenog svijeta. Čitanjem knjige «Drugo lice jednine» čitatelj dobiva jednu novu dimenziju sagledavanja mogućnosti društvenog funkcioniranja u kojem je sustav pojave ovisnosti samo jedan aspekt, što je osvježenje i budi nadu u mogućnost kvalitetnijeg života nekih budućih generacija. Ne «nude se» gotove i neprikosnovene istine, nema niti «hrpa» statističkih podataka u smislu dokazivanja veličine problema, već se čitatelju daje mogućnost da sam promišlja…

kroza nj, nada nj, poda nj, preda nj, uza nj; Naglašeni oblici se upotrebljavaju kad su u suprotnosti jedan prema drugom, radi isticanja ili iza nekih predloga: Okriviće tebe, a ne mene. Verujem njemu.

tem- ----- io tem- IAMO noi tem- I tu tem- ETE voi tem- lui tem- loro ... Prezent se gradi od prezentske osnove dodavanjem ličnih nastavaka na osnovu i to: za prvo lice jednine -m, za drugo lice jednine -š, za treće lice jednine nema nastavka; za prvo lice množine -mo, za drugo -te, za treće -u (I-IV vrste), -ju (V vrsta), -e (VI-VII vrste). Drugo lice jednine; MARC; Citiranje; Pošaljite e-poštom; Izvoz zapisa. Izvoz u RefWorks; Izvoz u EndNoteWeb; Izvoz u EndNote; Izvoz u MARC; Izvoz u MARCXML; Izvoz u RDF; Izvoz u BibTeX; Imperativ prezenta ima samo drugo lice jednine i množine, jer se očekuje da se naređenje (zabrana, preporuka, molba) izvrši neposredno nakon izricanja.

POVEZANE KNJIGE