Hrvatski jezik od nacionalne retorike do suvremene proze

Hrvatski jezik od nacionalne retorike do suvremene proze - Pasini, Dinka | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pasini, Dinka
DIMENZIJA
11,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski jezik od nacionalne retorike do suvremene proze.pdf
ISBN
5965795246829

OPIS

Autorica je provela istraživanje korpusa od 32 prozna teksta napisana nakon osamostaljenja Republike Hrvatske 1991. godine birajući ih prema vlastitu izboru namijenjenom usključivo sociolingvističkoj analizi, a ne prema estetskim, književnoteorijskim ili stilističkim kriterijima. Cilj tako odabrana korpusa bio je dokazati da je svaki diskurs nacionalni, pa tako i onaj književni. Suvremena se proza, dakle, istražuje u vezi s dvije ključne i relevantne teme: nacijom i jezikom. Stoga je knjiga podijeljena na dva osnovna poglavlja: Nacionalna obilježja suvremene proze i Jezična obilježja suvremene proze.

ISBN 9789531693752 : EUR 20,80US$ 24,00. Subject Hrvatska proza - Jezik.

Slomom Jugoslavije 1941. i nastankom NDH prestali su "jugo-srpski" pritisci, ali je došlo do neočekivanog nasilja, ovaj puta sa strane Ante Pavelića, poglavnika NDH. Hrvatski jezik službeni je jezik u Republici Hrvatskoj i jezik na kojemu se obrazuju svi učenici.

POVEZANE KNJIGE