Indija: Temeljne postavke vanjske politike

Indija: Temeljne postavke vanjske politike - Muharemi, Amir | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Muharemi, Amir
DIMENZIJA
8,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Indija: Temeljne postavke vanjske politike.pdf
ISBN
1962887902370

OPIS

Indija – temeljne postavke vanjske politike druga je knjiga Amira Muharemija, hrvatskog veleposlanika u Indiji. Prvu je napisao i objavio tijekom diplomatskog mandata u Turskoj, gdje po prvi put u nas analizira Tursku u okviru povijesnog, ali i suvremenog političkog konteksta. I dok postoje deseci, ako ne i stotine knjiga koje se bave indijskom poviješću, politikom kao i njenim mjestom u međunarodnoj zajednici napisanih na engleskom jeziku, ovo je prva knjiga u Hrvatskoj koja ima za cilj na jednom mjestu sabrati temeljne odrednice moderne indijske političke povijesti. Niti volumenom niti samom temom ova knjiga ne pretendira dati sve odgovore na pitanja političke povijesti Indije. Autorov cilj je ponuditi čitaocu uvod u političku povijest Indije, polazište od kojeg će čitatelj sam dalje krenuti u vlastito istraživanje teme, već prema svom cilju i preferencijama.

godine i pukovnik (u pričuvi) Hrvatske vojske, bivši pomoćnik savjetnika ... Predstavljanje knjige Amira Muharemija 'Indija - temljne postavke vanjske politike' (Meandarmedia, 2016.) održat će se u utorak, 7. lipnja (18 sati) u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

godine. Diplomirao je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je stekao titulu magistra znanosti na Fakultetu političkih ... Indija - temeljne postavke vanjske politike druga je knjiga Amira Muharemija, hrvatskog veleposlanika u Indiji.

POVEZANE KNJIGE