Jadranske etimologije; knjiga II; I – Pa

Jadranske etimologije; knjiga II; I – Pa - Vinja, Vojmir | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vinja, Vojmir
DIMENZIJA
12,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Jadranske etimologije; knjiga II; I – Pa.pdf
ISBN
6662894155222

OPIS

Vojmir Vinja svoje dopune etimologijskom rječniku Petra Skoka, velikoga hrvatskog jezikoslovca, izradio je slijedeći Skokov način predstavljanja građe. Ovaj rječnik posvećen je uglavnom učincima utjecaja što su ga romanski jezici i dijalekti izvršili na jezik Hrvata koji od VII. stoljeća žive na istočnoj obali Jadrana, a stiže nam kao prvi rezultat inicijativa “Skokovih etimoloških susreta” koje je pokrenuo Odbor za etimologiju HAZU.

PE-Ž Vojmir Vinja 260,00 kn Ovaj je rad u sadržajnom i metodolološkom smislu nastavak članka "Dopune Jadranskim etimologijama Vojmira Vinje. Prvi prilog", objavljenog u drugom broju časopisa Croatica et Slavica Iadertina (2006).

Rječnik je posvećen učincima utjecaja što su ga romanski jezici i dijalekti imali na jezik Hrvata koji od 7. stoljeća žive na istočnoj obali Jadranskoga mora od Istre do Boke kotorske. Trosveščano djelo akademika Vojmira Vinje "Jadranske etimologije Jadranske dopune Skokovu etimologijskom rječniku" akademik Radoslav Katičić ocijenio je na današnjem predstavljanju u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti (HAZU), zajedno s ranije objavljenim dvoknjižjem "Jadranska fauna", autorovim životnim djelom i velikim danom hrvatske romanistike i kroatistike. Jadranske etimologije - Jadranske dopune Skokovu etimologijskom rješniku - Knjiga III.

POVEZANE KNJIGE