Konjanik tu

Konjanik tu - Aralica, Ivan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Aralica, Ivan
DIMENZIJA
6,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Konjanik tu.pdf
ISBN
5651992997018

OPIS

Ljubavna priča u mreži diplomatske operative i mehanizama političkog djelovanja velikih imperija na izdisaju. Petar Revač je vojnički plaćenik, Lejla je kći bega Kopčića. U morlačkim krajevima, na uvijek opasnoj granici između Mletaka i Turaka, Revač iz turske službe bježi s Lejlom… Petar je prikazan kao neprilagođeni borac za tuđe granice i vlastite snove, a naglasak je upravo na vlastitim snovima: voljena Lejla, kuća na osami, stado ovaca, miran život stočara… Araličin je junak mitski borac za slobodu i mogućnost vlastita izbora te simbol otpora kolektivnoj agresiji. Prema romanu je snimljen istoimeni film u režiji Branka Ivande.Ljubavna priča u mreži diplomatske operative i mehanizama političkog djelovanja velikih imperija na izdisaju. Petar Revač je vojnički plaćenik, Lejla je kći bega Kopčića. U morlačkim krajevima, na uvijek opasnoj granici između Mletaka i Turaka, Revač iz turske službe bježi s Lejlom… Petar je prikazan kao neprilagođeni borac za tuđe granice i vlastite snove, a naglasak je upravo na vlastitim snovima: voljena Lejla, kuća na osami, stado ovaca, miran život stočara… Araličin je junak mitski borac za slobodu i mogućnost vlastita izbora te simbol otpora kolektivnoj agresiji.

The movie takes place in the early 18th century on the borders between Bosnia and Dalmatia, the crossroad between the Ottoman Empire and the Republic of Venice. It deals with issues relating to the region's native Croats as they struggle between to live between two empires and two faiths: Catholicism ... Mladi i okrutni konjanik Petar Revač, u službi Venecijanske graničarske jedinice, bježi u Bosnu i prihvaća muslimanstvo.

U rimskoj zbirci arheološkoga muzeja u Zagrebu nalazi se među pred­ metima iz Siska zanimiv jedan relijef, о kojem se ne zna, kako je dospio u muzej. Popis Dierichove zbirke sisačkih predmeta, koja je za muzej kupljena g.

POVEZANE KNJIGE