Mala zemlja

Mala zemlja - Faye, Gael | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Faye, Gael
DIMENZIJA
8,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Mala zemlja.pdf
ISBN
7955032156305

OPIS

Gabriel je mladić koji nam pripovijeda svoje sretno i udobno odrastanje početkom devedesetih godina u Burundiju uz oca Francuza, majku pripadnicu ruandskih Tutsija u egzilu, te sestru Anu. Odrastanje je to i u društvu grupice vršnjaka iz slijepe ulice, s kojima otkriva prijateljstvo i svijet ispunjen avanturom i osjetilnim iskustvima, a kojima nije strana ni dječačka transgresija. Međutim, tu idilu potresaju dvije drame – razlaz roditelja i građanski rat. Bezbrižnost i jednostavnost djetinjstva ustupaju mjesto svakodnevnim prizorima nasilja i egzilu. Naviru pitanja vezana za identitet, naciju, rasu… Koje su mogućnosti bijega kad se živi u slijepoj ulici?

Majka mu je Ruanđanka, otac Francuz, ima i ml... Mala Zemlja. 692 likes.

Često previđamo da odgovor na pitanje koja smo i kakva zemlja ovisi o tome kolika smo zemlja.Turistički slogan „Mala zemlja za veliki odmor" u prvom dijelu je savršeno točan.Mala smo zemlja, što može biti i prednost i mana, ali kad smo uz to još i mentalna provincija, onda to može biti samo mana. Kostarika — mala zemlja, obilje raznolikosti. OD DOPISNIKA PROBUDITE SE! IZ KOSTARIKE.

POVEZANE KNJIGE