Plivač TU

Plivač TU - Prtenjača, Ivica | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Prtenjača, Ivica
DIMENZIJA
7,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Plivač TU.pdf
ISBN
7278745612791

OPIS

Novi roman Ivice Prtenjače smješten je u rano ljeto 1991., kad je već svima jasno da će uskoro početi rat. Njegov junak odlazi iz Zagreba na jedan neimenovani otok jer misli da će tamo lakše preživjeti ono što se sprema. Uskoro biva mobiliziran, evidentiraju ga i pošalju kući gdje čeka konačni poziv za odlazak na ratište. U tim trenucima započinje duboka, istinska drama jednog mladića, istovremeno ga preplavljuje strah za život i novopronađena ljubav. Slike smrti sustižu slike ljubavi, izmjenjuju se košmarni snovi i vrlo precizno organizirana java; naš junak skriva se plivajući do obližnjeg otočića, spušta glavu u plavetnilo i oštro zamahuje rukama dok bježi od svoje sudbine. Na osvijetljenoj pozornici jedne mladosti prepliću se životne putanje vojnika i civila, otočana i ljudi iz grada, studentice dizajna iz Stockholma, partizanskog siročeta koje ovaj put spašava vlastitog sina i jednog po svemu neobičnog, tihog mladog čovjeka koji ne želi biti hrana za rat.

- Moji su bili poslom vezani za Hrvatsku i imali su tu mnogo poslovnih prijatelja pa su odlučili u Hrvatskoj pokrenuti vlastitu tvrtku. Do­selili smo se 1999., a ja sam se želio nastaviti ... Američki plivač Caeleb Dressel postavio je u ponedjeljak novi svjetski rekord na 100 m mješovito na utrci Međunarodne plivačke lige (International Swimming League) u Budimpešti.

Tu se nekad i vaterpolo igrao! Prvi čovjek Dvorca Trakošćan, arhitekt Adam Pintarić (66), kaže: - Bilo je to zagorsko more. Mi klinci, tko je mogao preplivati jezero, taj je bio - plivač. Proslavljeni srpski plivač Milorad Čavić otvoriće Plivačku akademiju u Kragujevcu, čiji će polaznici trenirati u zatvorenom bazenu sportskog centra "Park".

POVEZANE KNJIGE