Politike autorstva

Politike autorstva - Protrka Štimec, Marina | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Protrka Štimec, Marina
DIMENZIJA
10,87 MB
NAZIV DATOTEKE
Politike autorstva.pdf
ISBN
1167021242660

OPIS

Problem autorstva i njegova tumačenja s obzirom na obrat koji su u mišljenju 20. st. generirale lingvistika i psihoanaliza važna je istraživačka tema i u hrvatskoj znanstvenoj i stručnoj zajednici. Naime, otkad je pojam znaka počeo gubiti svoju autonomiju te se počeo razumijevati ne više unutar tradicionalnih razina jezične analize, nego unutar sklopa višega reda, tj. diskursa, u komunikacijskom lancu sve je postalo konstrukt, a težište čitanja, pa i odgovornost za pročitano, prebacilo se s autora na čitatelja i njegovu sposobnost de/konstrukcije teksta kao poprišta više ili manje prikrivenih i u tekst upisanih strategija javnosti. S novih metodoloških pozicija književna se tradicija zadnjih nekoliko desetljeća počinje ukazivati u novom svjetlu, u čemu je naročit doprinos svojim istraživanjem stvaranja i oblikovanja nacionalnoga književnog kanona dala upravo Marina Protrka Štimec. Ovom knjigom ona na najbolji način pridonosi nacionalnoj znanstvenoj i akademskoj zajednici.

; 20 cm. - Nakladnička cjelina (L : biblioteka Zavoda za znanost o književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) UDK. Jednostavna skripta je, principom slučajnih brojeva, unutar zadanih okvira plakata, pozicionirala dvadeset točaka, koje su poslužile kao predložak za crtež.

- Nakladnička cjelina (L : biblioteka Zavoda za znanost o književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) UDK. Jednostavna skripta je, principom slučajnih brojeva, unutar zadanih okvira plakata, pozicionirala dvadeset točaka, koje su poslužile kao predložak za crtež. Zadatak generiran iz zadataka rezultirao je apstraktnom grafikom, a sama interakcija ustupanjem dijela autorstva stroju i slučaju.

POVEZANE KNJIGE