Analiza krajolika pomoću GIS_a

Analiza krajolika pomoću GIS_a - Lang, S., Blaschke, T. | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lang, S., Blaschke, T.
DIMENZIJA
4,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Analiza krajolika pomoću GIS_a.pdf
ISBN
4204528238361

OPIS

Analiza krajolika pomoću GIS-a predstavlja novu metodu pristupa analizi strukture, promjene i funkcije krajolika. Ova metoda je značajan iskorak u istraživanju krajolika i predstavlja učinkoviti pristup ovoj tematici s aspekta GIS-a i geoinformatike. Opis metoda i postupci stanja i analize krajolika sve veću važnost nalaze u planiranju i rješavanju situacija u svakodnevnom životnom okruženju. Knjiga je namijenjena prvenstveno geografima, ali i svim ostalim srodnim disciplinama (geodeziji, šumarstvu, agronomiji, biologiji, arhitekturi itd.). Posebnu važnost ova knjiga ima s aspekta zaštite okoliša, jer daje pregled iskoristivosti geoinformacija u ekološkim procesima. U pomanjkanju stručne literature iz ove tematske cjeline, ovaj priručnik daje ozbiljan doprinos rješavanju zadataka iz područja geoinformatike i GIS-a. Biti će koristan izvor znanja, ideja i smjernica, te pomoć pri rješavanju praktičnih zadataka, kako stručnjacima i studentima, tako i svim ostalim korisnicima GIS tehnologije. Izdavanje ove knjige i njen prijevod na hrvatski jezik je hvale vrijedan iskorak u promjeni stava izdavača prema području koju pokrivaju grane geodezije i geoinformatike. Knjiga je namijenjena prvenstveno geografima, ali i svim ostalim srodnim disciplinama (geodeziji, šumarstvu, agronomiji, biologiji, arhitekturi itd.). Posebnu važnost ova knjiga ima s aspekta zaštite okoliša, jer daje pregled iskoristivosti geoinformacija u ekološkim procesima. U pomanjkanju stručne literature iz ove tematske cjeline, ovaj priručnik daje ozbiljan doprinos rješavanju zadataka iz područja geoinformatike i GIS-a. Biti će koristan izvor znanja, ideja i smjernica, te pomoć pri rješavanju praktičnih zadataka, kako stručnjacima i studentima, tako i svim ostalim korisnicima GIS tehnologije. Izdavanje ove knjige i njen prijevod na hrvatski jezik je hvale vrijedan iskorak u promjeni stava izdavača prema području koju pokrivaju grane geodezije i geoinformatike.

Značajke i vrijednosti krajolika na koje je utjecao čovjek svojim korištenjem ili naseljavanjem još su nedovoljno prepoznate, vrjednovane i zaštićene, a ne postoji niti ... Dostupna su tek izdanja koja se s nekoga drugog aspekta ili usputno odnose na ovo područje geoinformatike poput Analiza krajolika pomoću GIS-a (Lang i Blaschke, 2010) ili Uvod u geografsko informacijske sutave (Pahernik, 2006). Tekst ove knjige sinteza je doktorskoga rada DMR u analizi geomorfometrijskih parametara: primjer PP Vransko jezero ... Analiza krajolika pomoću GIS-a : 170 slika, 20 tablica 34.

10. Analiza korištenja zemljišta i oblikovanje krajolika odabranog područja primjenom GIS-a II.

POVEZANE KNJIGE