Mi fradimo brod, a brod gradi nas

Mi fradimo brod, a brod gradi nas - D'Alessio Puljar, Sanja | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
D'Alessio Puljar, Sanja
DIMENZIJA
4,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Mi fradimo brod, a brod gradi nas.pdf
ISBN
7148417794467

OPIS

Uži fokus analize i interpretacije autorica je stavila na brodogradnju, koja je izrazito često, na domaćem terenu, uvjetovala, podupirala i definirala modernizacijske procese ne samo vlastitih postrojenja već i širih urbanih cjelina u koje je bila smještena. Stoga ništa drugačiji nije bio ni odnos Rijeke s jednim od najvećih hrvatskih brodogradilišta 3. majem, a autorica dvoznačan i nerijetko bremenit odnos “brodogradilišta sa samim sobom” i “brodogradilišta i Rijeke” bilježi u ključu “relacijskog mišljenja” u antropologiji. Rakurs iz kojega je ovaj rukopis pisan uvelike koincidira s pitanjima i mogućim rješenjima koja su specifična za “organizacijske znanosti”, ali ih postavlja i prevodi u širi antropološki i humanistički kontekst i terminologiju. Veliki organizacijski, politički uvjetovani zamasi prikazani su kao oni koji sužive s organizacijskim idiosinkrazijama proizvodnje brodograđevne industrije.

januara u poseti Beogradu je bio predsednik Rusije Vladimir Putin i sa njegovim timom su potpisani mnogi ugovori, između ostalog i o modernizaciji železnice. Pogledaj vesti o: Vladimir Putin Također, on je istaknuo potrebu istraživanja kontinuiteta i diskontinuiteta između kasnog socijalizma i tranzicijskog ili ortačkog kapitalizma u Hrvatskoj, te podržao istraživanja posebnih studija slučaja poput nedavno objavljene knjige Sanje Puljar D'Alessio "Mi gradimo brod, a brod gradi nas: etnografija organizacije brodogradilišta ... U organizaciji Centra za kulturološka i povijesna istraživanja socijalizma, na Filozofskom fakultetu u Puli održat će se predavanje Sanje Puljar D'Alessio: Etnografija brodogradilišta 3.

Sanje Puljar D'Alessio, posljednja u ediciji Nove etnografije, pokrenutoj 2002. Daje nam kontekst u kojem postoji kontrast između te blazirane pohlepe i naivnog optimizma socijalističkog 'mi gradimo brod, brod gradi nas', a u tom prvom dijelu upoznajemo i neke ljude koji su plovili na Berge Istri, kao što je to bio bračni par Karmen i Egidio Ševrlica, koji su oboje bili na brodu kada je potonuo. Institut za etnologiju i folkloristiku objavio je 2018. knjigu Sanje Puljar D'Alessio "Mi gradimo brod, a brod gradi nas: etnografija organizacije brodogradilišta 3.

POVEZANE KNJIGE