Učinci rata na okoliš: Hrvatska

Učinci rata na okoliš: Hrvatska - Richardson, Mervyn | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Richardson, Mervyn
DIMENZIJA
9,61 MB
NAZIV DATOTEKE
Učinci rata na okoliš: Hrvatska.pdf
ISBN
6525099864899

OPIS

Autor je 1993. Boravio u Hrvatskoj kao stručnjak UNIDO-a s ciljem upoznavanja i utvrđivanja ratnih šteta nastalih u hrvatskoj kemijskoj industriji i infrastrukturi. U knjizi su sabrana autorova zapažanja na terenu te podaci prikupljeni tijekom kasnijeg rada na građi: oštećenja tvornica i pogona, energetskih objekata, poljoprivrednih gospodarstava i komunalija u 18 mjesto, od Osijeka do Dubrovnika.

godine, odnosno kroz 33 godine, bili oko 2 ... Učinci pušenja na zdravlje . Zadnjih desetljeća prošlog stoljeća brojne znanstvene studije ispitivale su učinke pušenja, duhanskog dima, duhana i duhanskih proizvoda na zdravlje te potvrdile činjenicu da je pušenje vodeći preventabilni (spriječivi) rizični čimbenik za obolijevanje i prijevremeno umiranje. Iako su posljednjih godina znatno porasle osviještenost i zabrinutost, pa i aktivnosti u vezi s načinima odlaganja plastike, postoje i mnogi drugi manje poznati učinci plastike, uključujući njezin doprinos klimatskim promjenama i novi izazovi povezani s pandemijom bolesti COVID-19, upozorava izvješće Europske agencije za okoliš objavljeno 28.

siječnja pod nazivom "Plastika, kružno ... Jedna bomba od 15 kilotona eksplodirala je nad središtem Hirošime pred kraj Drugog svjetskog rata, uništavajući sve u krugu od 1 milje od grada. Učinak na neposredni okoliš jedan je od potpunih pustošenja.

POVEZANE KNJIGE