Ima netko siv i zelen

Ima netko siv i zelen - Aralica, Ivan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Aralica, Ivan
DIMENZIJA
5,17 MB
NAZIV DATOTEKE
Ima netko siv i zelen.pdf
ISBN
7417440274078

OPIS

Žal za izgubljenom zavičajnošću i potraga za novim identitetom? Postati djelićem gradskoga krvotoka ili grad prilagoditi sebi? Pripovijedajući o došljacima koji iz duboke provincije dolaze u grad, autor u širokom epskom zamahu pripovijeda o susretištu ruralne svijesti i urbane prakse te čestim konfliktima gradske sredine s pridošlicama. Znalački spretno razotkriva kako je privlačnost gradskih svjetala zavodljivo tepala došljacima koji su o njoj imali djetinjaste predodžbe savršeno uređena života. Vrsna priča o osvajanju urbane sredine te pokleknuću ambicioznog provincijalca opsjednuta idejom društvenog uspjeha. Vrsna priča o osvajanju urbane sredine te pokleknuću ambicioznog provincijalca opsjednuta idejom društvenog uspjeha. O knjizi: Uronjen u poslijeratnu neposrednu stvarnost anatemiziranja i odustajanja od tradicionalnih moralnih načela, roman Ima netko siv i zelen središnjim pitanjem postavlja raskrinkavanje karakternoga tipa društvenoga probitka rasterećena etičkim »ograničenjima«. Araličin pripovjedni stil u romanu Ima netko siv i zelen oblikovan je smirenim jezgrovitim izrazom, natopljen gnomičnošću i univerzalnošću. Ljubica Josić, autorica pogovora Subverzivna moć pripovijedanja

Pročitajte više. Araličin pripovjedni stil u romanu Ima netko siv i zelen oblikovan je smirenim jezgrovitim izrazom, natopljen gnomičnošću i univerzalnošću. Ljubica Josić, autorica pogovora Subverzivna moć pripovijedanja O autoru: Ivan Aralica, prozaist, scenarist, esejist i političar, rođen je u Promini 10.

0 Reviews. What people are saying - Write a review.

POVEZANE KNJIGE