Istanbul na fotografijama

Istanbul na fotografijama - Pamuk, Orhan | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pamuk, Orhan
DIMENZIJA
5,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Istanbul na fotografijama.pdf
ISBN
7228886443976

OPIS

U prelijevanju uspomena i povijesti, mozaikuobiteljskih fotografija, portreta pjesnika, slikara i paša, likovne kritike, metafizičkih promišljanja, s pokojom fantastičnom crticom, Orhan Pamuk stvara novu proznu formu: kaleidoskop rodnoga grada na susretu svjetova, koji je oblikovao njegovu književnu maštu. Od djetinjstva autor sazrijeva sa spoznajom da građane Istanbula povezuje zajednička sjeta: svijest da žive na ruševinama slavnog carstva, u zemlji koja se trsi da postane modernom na vrtoglavu raskrižju Istoka i Zapada. Na pozadini oronulih spomenika, zapuštenih vila i sablasnih uličica u izgubljenom raju na Bosporu, Pamuk vlastiti osjećaj pripadnosti mjestu i povijesti preklapa sa slikama i pričama svojih preteča. Iscrtava putanju bogata, a katkad i mračna života u mašti, koji mu je kao malenu sanjaru pružio utočište od obiteljskih sukoba i previranja – i ostao nepresušan izvor nadahnuća piscu u kojeg se prometnuo.

- Dževdet i sinovi / Orhan Pamuk ; [s turskog preveo Mirza Bašić]. - Žena crvene kose / Orhan Pamuk ; s turskog prevele Sabina Bakšić i Alena Ćatović. Moj račun.

imaginarna mapa grada. portret umjetnika u mladosti.

POVEZANE KNJIGE