Metafora u terminologiji

Metafora u terminologiji - Anić Ostroški, Ana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Anić Ostroški, Ana
DIMENZIJA
3,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Metafora u terminologiji.pdf
ISBN
3474389464414

OPIS

U knjizi se analiziraju hrvatski i engleski figurativni nazivi u strukovnim područjima zrakoplovstva i glazbe kao jezično ostvarenje kognitivnih mehanizama konceptualne metafore i metonimije. Uloga metafora u stvaranju i imenovanju kategorija specijaliziranoga znanja opisana je u odnosu na semantičke okvire koji strukturiraju to znanje. U iscrpnom teorijskom uvodu opisuje se konstruiranje značenja i ustrojstvo konceptualnih struktura iz perspektive kognitivnolingvističk…

Ana Ostroški Anić. Metafora (grč. meta = promjena, pherein = nositi; μεταφορά = prijenos) skraćena je usporedba, po njoj se ostvaruje prijenos značenja tako da se istakne jedna zajednička značajka iz jednog područja života i svijeta koja se po načelu sličnosti poveže s drugim područjem. Metafora.

Dodaj u košaricu 160,00 kn 128,00 kn ... Vrsta građe knjiga Autor Ostroški Anić, Ana: Naslov Metafora u terminologiji / Ana Ostroški Anić. Impresum Zagreb : Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, 2019. U tom je proučavanju bitan odnos između naziva i odgovarajućih pojmova te uspostavljanje strukturiranoga sustava naziva unutar konkretne struke.

POVEZANE KNJIGE