Trideset portreta i poneka uvreda

Trideset portreta i poneka uvreda - Jelčić, Andy | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jelčić, Andy
DIMENZIJA
9,16 MB
NAZIV DATOTEKE
Trideset portreta i poneka uvreda.pdf
ISBN
5148726004337

OPIS

Dvadeset i osam portreta književnog prevoditelja, anglista i germanista, kao i autora dvaju romana i knjige pripovjedaka Andija Jelcica, medu koje su umetnuta i dva portreta austrijske spisateljice i novinarke Eve Menasse. Jelcic portretima citatelje uvodi u svijet jezicara, prevoditelja, profesora, ali isto tako odvodi i na drugu stranu, te gradi portrete suradnika – izdavaca, pisaca cija je djela prevodio, redateljice na cijem je filmu radio… Osim onih koji su prepoznatljivi iz javnog života, u knjizi se nalaze i portreti u kojima autor u fokus stavlja i na dijelove autobiografskog tkiva, pa se u portretima nailazi i na njegovu baku i oca, zatim pripovijeda o tajnovitoj Ljubici, casniku s odsluženja vojnog roka i drugim prijateljima i znancima. Eva Menasse iznosi dva zanimljiva portreta iz novinarskog miljea, u kojem je uspješno izbrusila spisateljsko pero. Dakako, oboje opisujuci druge, sazdajuci ih od osobnih dojmova i iskustava, istovremeno portretiraju i sebe same. Viktor Žmegač, Dana Budisavljević, Julian Forrester, Marinko Sudac, Ines Bos Meštrovi, Tom Wolfe / Moritz Muller-Wirth (Eva Menasse), Ljuba Popović, Tamara Marčetić, Karl-Markus Gaus, Vladislav Novak, Dragica Rajčić, Aftab Hussain, Eljver Rača, Milana Vuković Runjić, Holger Fock, Bruno Trnjan, Ivanka Badanjak, Christoph Ransmayr, Juraj Milječki, Bettina Balaka, Alfredo Villanueva Collado, Oružje · Ljubica (možda), Peter Holtl, Srećica, Gitti i Susi, George Weidenfeld (Eva Menasse), Cobra, Sonia Wild Bićanić, Sead Muhamedagić. Andy Jelčić portretira riječima, a ljudi koji su osvanuli na njegovom literarnom štafelaju pozirali su mu potpuno nesvjesno, i ne znajući da ih oko pripovjedača mjeri za budući kroki koji neće završiti samo na jednom zidu, nego na mnogim našim policama. Od zvučnih imena koja su nam svima u uhu do osobenjaka s neobičnim nadimcima, Andy Jelčić – uz gostovanje austrijske spisateljice Eve Menasse – formirao je galeriju minuciozno ispisanih portreta uz koje nam preostaje samo poželjeti da i sami na taj način budemo opisani, pa i uz rizik da nas dopadne pokoja uvreda. -Marina Vujčić

Pored toga, dobićete portret i u elektronskoj formi u visokoj rezoluciji, kako bi, u slučaju potrebe za još nekim primerkom, platili samo izradu (1.400 din). Cena portreta za više osoba: 2 osobe - 10.000 din 3 osobe - 12.000 din 4 osobe - 15.000 din Knjižara Planetopija je nakladnička kuća koja objavljuje knjige s područja osobnog razvoja i holističkog pristupa zdravlju, prehrane, duhovnosti, ekologije.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

POVEZANE KNJIGE