Zima

Zima - Knausgard, Karl Ove | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Knausgard, Karl Ove
DIMENZIJA
10,38 MB
NAZIV DATOTEKE
Zima.pdf
ISBN
7744289351285

OPIS

Knjiga eseja Zima drugi je dio kvadrilogije Enciklopedija godišnjih doba (Arstid encyklopedien) koju je Knausgard objavio 2015. godine dok je iščekivao rođenje svoje četvrte kćeri. Zbirka je to pisama, meditacija o davno viđenim predmetima, bićima i događajima koje autor ispunjava novim sadržajem i emocijama, bilo da piše o sovi, cijevi, božićnim darovima, plišanim životinjama, spolnoj želji, atomima… Ukratko, sve ima svoju čudesnu dimenziju koju smo u svakodnevici odavno zaboravili. „Malo je gdje to neživo u zimi predstavljeno s većom neugodnošću kao u Danteovoj Božanstvenoj komediji, u kojoj je dno pakla opisano kao golema zaleđena voda iz koje mrtvima izviruju samo zaleđene glave. Ne mogu se pomicati, čak su im i suze u očima nepokretne, zaleđene.“

2) Vazdazeleno drveće odbacuje iglice s grana. a) TOČNO.

(prosinca) počinje zima i trajat će do početka proljeća 21.III. (ožujka) NAJDULJA NOĆ prvog dana zime dan je najkraći, a noć je najdulja VRIJEME ZIMI kratki dani duge noći uglavnom hladno najhladnije godišnje doba puše hladan vjetar sunca je malo, oblaka puno pada kiša, susnježica i snijeg SNIJEG pahuljice snijega stvaraju snježni pokrivač po poljima i vrtovima ... Hrvatska Ni sa snijegom nije gotovo .

POVEZANE KNJIGE