Gospođa Bovary/retro

Gospođa Bovary/retro Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
11,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Gospođa Bovary/retro.pdf
ISBN
1755508454934

OPIS

GOSPOĐA BOVARY je remek-djelo slavnog francuskog pisca Gustava Flaubera i klasik svjetske književnosti. Emma Rouault lijepa je kći seoskog veleposjednika. Mladost i školovanje provela je u samostanu gdje je stekla naobrazbu. Ujedno je kradom uživala u čitanju ljubavnih romana maštajući kako će i njezin život biti prepun fatalnih i romantičnih ljubavi. No kad se uda za neuglednog, ali dobrodušnoga seoskog liječnika Charlesa Bovaryja, shvatit će da je raskorak između njezinih očekivanja i dosade svakodnevnog života prevelik. Željna pustolovina upustit će se u nekoliko ljubavnih veza. Charles je i dalje voli i pokušava učiniti sve da bude sretna. No Emmina želja za ljubavnikom, lijepim haljinama i provodom odvodi je u sve veće dugove. U jednom trenutku naći će se pred zidom… “Gospođa Bovary, to sam ja.” – Gustave Flaubert Pet godina pisanja, sedamdeset nacrta za plan romana, sudski proces zbog povrede javnoga morala – mukotrpan je bio put nastanka jednog od najznačajnijih romana svjetske književnosti. Tema romana je nesretan brak i preljub, a u njegovu središtu nezaboravan lik Emme Bovary i njezina borba protiv potonuća u poražavajuću običnost. U novom izvrsnom prijevodu Divine Marion.

Emma sanjari o dalekim zemljama, divnim dvorcima i pristaje na brak uvjerena da će Gospođa Bovary book. Read 11,145 reviews from the world's largest community for readers.

Knjiga je doživjela buran uspjeh, ali je bila osuđena i proganjana zbog povrede javnog morala od strane pariškog suda za prijestupe. Klasik mjeseca - Gustav Flaubert: "Gospođa Bovary" ... Voljeti književnost, a ne analizirati Emmu Bovary, junakinju najsavršenijeg romanesknog djela ikada napisanog prema mišljenju svjetskih povjesničara književnosti, za mene je naprosto nemoguće.

POVEZANE KNJIGE