Islam iznutra

Islam iznutra - Mešić, Mirza | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mešić, Mirza
DIMENZIJA
4,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Islam iznutra.pdf
ISBN
4521895143157

OPIS

Nimalo slučajno, krivotvorenje islama danas je na Zapadu bezmalo zaseban žanr, a nakaradne “interpretacije” i laži o njemu u dnevno-političke svrhe temeljni kolegij mutne znanstvene i nadripublicističke zajednice. Islamofobija se, očito je, trenutno nosi kao kurentna roba, a inzistiranje na gotovo metafizičkom neprijateljstvu islama i Zapada uspješno zida suvremeni svijet kao društvo straha. Dok arhitekti tog koncepta gospodare planetom kako im je čeif, ksenofobija i ideološka monomanija postaju “sigurnosno načelo” koje sve više zastupaju mnoge zapadne državne politike. To bi, u najkraćem, bila gruba – ali, nažalost, točna – skica recentne percepcije islama i muslimana.

Mirze ef. Mešića pripada onoj vrsti literature koja sa stajališta duhovno-povjesnih-političkih znanosti, kompetentno progovara o najvažnijim pitanjima suvremenog pogleda na islam i muslimane unutar evropske civilizacije. Mi prikupljaju podatke o više od 262,964 s ključnim riječima.

Mirze Mešića u Islamskom centru Zagreb Share your videos with friends, family, and the world Islam (arapski: الإسلام; latinično: al-'islām, predanost Bogu) ili muhamedanstvo, monoteistička svjetska religija utemeljena je u Arabiji u VII. stoljeću.Utemeljio ju je Muhammed, a njezini sljedbenici nazivaju se muslimani.Pripada tipu objavljene i pravne religije.

POVEZANE KNJIGE