Puž

Puž - Aralica, Ivan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Aralica, Ivan
DIMENZIJA
7,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Puž.pdf
ISBN
4454323757920

OPIS

Puzeća poniznost bez ponosa ili sloboda? Pripovijedajući o pužogojilištu u kojem vlada obitelj Geganovih, produžena ruka nalogodavaca iz bijeloga svijeta, o parapužu Prpušu i puževima koji sanjaju o slobodi, dostojanstvu i ponosu, Aralica zajedljivo dijagnosticira stanje duha u Hrvata od komunističke borbe za vlast tijekom Drugoga svjetskog rata pa sve do današnjih dana. Nalik na Orwellovu Životinjsku farmu, uz natruhe Kafke i Grassa, ova očuđena priča o kratkome povijesnom pamćenju i stanju hrvatskoga duha propitkuje odnos između vlasti i podanika, nadmenosti i puzavosti. “Puž je svojevrstan nastavak ciklusa Sebastijanove priče, koji čine romani Ambra, Fukara i Svetinka. U ovom je žanrovskom bastardu Ivan Aralica majstorski pomirio političku basnu, bajku i roman s ključem u priči o slinavoj hrvatskoj suvremenosti.” – Vladimira Rezo, autorica pogovora U potrazi za kralježnicom

Ovaj članak nije uređen u skladu sa standardima Wječnika. Članak zahtijeva doradbu: uređivanje stranice prema dogovorenim predlošcima, stavljanje wikipoveznica, stilsko uređenje teksta ili prijevod nekih riječi. Kung Fu Panda.

Ispod nje se nalaze brojne žlijezde koje izlučuju sluz po kojoj se puž kreće pomoću stopala. Puž ima jaaako puno zubi Na prvi pogled sigurno vam tako ne izgleda, ali puževi stvarno imaju zube. U stvari, vrtni puž ima čak 14.000 zubi! Labradori - novi neprijatelj Gigantski afrički puževi postali su veliki problem na Floridi, a otkriveno je kako su za njihovo detektiranje izvrsni labradori. puževi.

POVEZANE KNJIGE