Raznizane godine

Raznizane godine - Tyler, Anne | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tyler, Anne
DIMENZIJA
10,31 MB
NAZIV DATOTEKE
Raznizane godine.pdf
ISBN
3475002406945

OPIS

Ponekad se osjećala poput sićušne mušice što zuji oko rubova svoje obitelji. U prisustvu svekrve činila se frivolnom, rastrošnom i neorganiziranom, a pred samom sobom – kao djevojčica koja se igra udane žene i domaćice. Njezinu mužu pripala je uloga razumnog, čvrstog i pouzdanog oslonca, uloga dodijeljena njoj – bila je čista dekoracija. Djeca su joj, nekako naglo, izrasla u velike, kočoperne, nepristojne i površne stvorove, koji izmiču majčinim zagrljajima, kritiziraju način na koji se odijeva i s gađenjem okreću oči prema nebu na svaku riječ koju izusti. U četrdesetoj godini života, Deliji Grinstead postaje jasno da se ništa ne može mjeriti s bijesom, onom vrstom bijesa koji osjećate kad vas netko povrijedi ili uvrijedi ili vas smatra za puku činjenicu. Prvoga dana obiteljskog ljetovanja odšetala je niz plažu, odšetala je iz njihovih života i ušuljala se u Bay Borough, gradić koji ju je podsjetio na godine ljubaznoga američkog Juga i virtualnu zbilju u kojoj može početi još jednom – i to ispočetka. Prihvaća poslovnu ponudu Joela Millera, krupnog, naočitog, tamnoputog muškarca s uskom prugom crne kose – počinje mu voditi kućanstvo i brinuti se o njegovu malodobnom sinu. Svake sekunde provedene u obitelji Miller bila je svjesna bijesa zbog kojeg je obiteljsku mudrost: ne čini ništa što ne možeš popraviti, preoblikovala u: ako nikad ne napraviš ništa što ne možeš popraviti, na kraju nećeš napraviti ništa. Američki književni kritičari roman Raznizane godine proglasili su romanom desetljeća.

- Nakladnička cjelina (Biblioteka Best ; sv. 14) UDK.

Micah, s neobičnim imenom, živi sam, ima 44 godine, vodi svoju firmu za popravak računala i usput na crno radi kao domar u jednoj zgradi i popravlja svim stanarima što god treba. Dakle, to su začetnica kanadskog ženskog pisma Margaret Attwood, dobitnica prestižne književne nagrade Man Booker, autorica sjajnog romana "Modrobrada", zatim ženska predstavnica južnoameričkog magijskog realizma, Isabel Allende i njena "Kuća duhova", američka spisateljica i dobitnica Pulitzerove nagrade Anne Tyler i ... Šifra: BS-16168 Izdavač i godina: Lumen izdavaštvo d.o.o., 2018. Broj stranica: 166 Uvez: tvrdi Format: 24 x 16 cm Stanje: novo Godine i razumijevanje.

POVEZANE KNJIGE