99 fotografija durieux

99 fotografija durieux - Tudor, Mladen | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tudor, Mladen
DIMENZIJA
10,20 MB
NAZIV DATOTEKE
99 fotografija durieux.pdf
ISBN
7910706594543

OPIS

“Danas kad gotovo svatko od nas poznaje više ljudi–fotografija nego stvarnih ljudi, kada su se sjene iz camere obscure pomiješale sa stvarnošću u našem pamćenju, jako je važno raditi na novoj optici, na traženju mladica u tom foto–smetlištu, na preimenovanju fotografskog sloga. Ali, isto tako, na programatskom inzistiranju na novom, doveli smo do zaborava stvarne koordinate života, pa i fotografiranja. Užasavam se ljudi kojima ni zbilja ni fotoaparat nisu dovoljni, što ih tjera u agresiju i prema jednom i prema drugom, kao što sam svjestan beskrajne otrcanosti fotografskih klišeja koji vladaju. Opredijelio bih se za Tudorov interes za nešto tako tradicionalno kao što je život, a ako tu nije vječna zaliha novog (nešto kao sjećanje na budućnost), onda gdje je.

Zdjęcia sensualne mają oddawać w stu procentach naturę i charakter osoby fotografowanej: jej delikatność, nieśmiałość, pewność siebie lub ... Tilla Durieux, glumica i spisateljica (Beč 1880 - Berlin 1971), živjela je u Zagrebu od 1933. do konca četrdesetih godina.

*FREE* shipping on qualifying offers. 99 fotografija (Croatian Edition) Zagreb : Durieux, 1998.

POVEZANE KNJIGE