Abeceda osjećaja

Abeceda osjećaja - Lalli, Judy | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lalli, Judy
DIMENZIJA
3,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Abeceda osjećaja.pdf
ISBN
2735662693927

OPIS

U drugoj polovici XX. stoljeća istraživanja te iz njih nastale nove teorije učenja i inteligencije ukazali su na ključnu ulogu emocija u učenju i razvoju. Pojavili su se važni novi pojmovi – emocionalna inteligencija, emocionalna obrada, emocionalne ideje i emocionalno razmišljanje. Jedan od važnih stupnjeva razvoja jest postizanje sposobnosti razlikovanja osjećaja i misli od djelovanja, odnosno sposobnost prepoznavanja osjećaja i podizanja istog na razinu apstraktne misli, emocionalne ideje koja se izražava jezikom, a ne trenutačnim djelovanjem. Mnoga djeca (a i odrasli) imaju teškoća s tim stupnjem razvoja. Ne mogu razlikovati osjećaje od djelovanja, ne mogu pretvarati vlastite emocije u misli i riječi. Umjesto da promišljaju ono što osjećaju i pronađu odgovarajuće riječi za svoje osjećaje, odmah reagiraju djelovanjem – plačem, udaranjem, bijegom – a da prethodno ne promisle. Beba kojoj je starije dijete u pješčaniku oduzelo igračku može odmah briznuti u plač, s osjećajem bespomoćnosti i katastrofičnosti. Dvogodišnjak će u istoj situaciji možda odmah prići grabljivcu i snažno ga uštipnuti. Ovakve su reakcije česte i prirodne u dobi kada dijete još nije savladalo razvojni stupanj emocionalnog razmišljanja te nije naučilo podizati svoje osjećaje na razinu apstraktnih ideja i izražavati ih riječima.

Oboljeli od bulimije također često koriste pilule za mršavljenje, laksative i diuretike da bi smanjili težinu. Lista linkova je prazna Naslovnica. Poštanski pretinac U emisiji Abeceda nezavisne kulture na Radio Studentu gostovao je Ivan Hamarić, dizajner kooperativnih društvenih igara na ploči gdje se igrači ne nadmeću već zajednički pokušavaju ostvariti zadani cilj.Takve igre imaju velik, u široj javnosti nedovoljno prepoznat potencijal za izgradnju dodatnih vještina potrebnih za ostvarivanje kvalitetne suradnje, te odgojni poticaj za razvijanje ... Abeceda straha - Studentica ubačena u stan obitelji ustaškog kontraobavještajca traga za popisom špijuna - Pogledajte video i opis za film Abeceda straha (ABECEDA STRAHA) ...

289 likes · 6 talking about this. NutriAbeceda je blog čija je autorica magistra nutricionizma.

POVEZANE KNJIGE