Pavlimir

Pavlimir - Junije | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Junije
DIMENZIJA
10,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Pavlimir.pdf
ISBN
9035761306861

OPIS

Palmotićeva drama Pavlimir djelo je koje kao i mnogobrojne ostale drame potomka ugledne vlastelinske obitelji odražava prilike i odnose u Dubrovačkoj Republici. Ova drama zasniva se na mitskoj građi iz Kronike popa Dukljanina o kraljeviću Pavlimiru i njegovom udjelu u osnivanju grada Dubrovnika u koji se kasnije vraća iz rodne Italije da bi doživio ljubavnu vezu s lijepom Margaritom.

Ova drama zasniva se na mitskoj građi iz Kronike popa Dukljanina o kraljeviću Pavlimiru i njegovom udjelu u osnivanju grada Dubrovnika u koji se kasnije vraća iz rodne Italije da ... Pavlimir, drama. Narratives connected with the founding of Dubrovnik inspired his Pavlimir.

Ilara, zaštitnika mjesta. Najpoznatije Palmotićevo djelo, povijesna tragikomedija Pavlimir, govori o osnutku grada Dubrovnika.Zasnovana na građi iz Ljetopisa popa Dukljanina, opisuje događaje koji se protežu kroz nekoliko naraštaja, isprepletene s čudesnim i fantastičnim likovima koji utjelovljuju dobre i zle sile. Pavlimir je legendarni južnoslavenski vladar iz doba ranog srednjeg vijeka, koji se spominje u Ljetopisu popa Dukljanina kao osnivač današnjeg Dubrovnika. Temeljem toga je postao jedan od likova u istoimenom dramskom djelu dubrovačkog književnika Junija Palmotića i historijskom romanu Savezu vrline i čestitosti od biskupa Antuna Primija iz 17.

POVEZANE KNJIGE