Pokriveno

Pokriveno - Jasenko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jasenko
DIMENZIJA
11,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Pokriveno.pdf
ISBN
2357090610621

OPIS

U jednom interviewu s Peterom Greenawayom pročitala sam sljedeće: “Ako se stvar pojavi jednom, to je slučajno, ako se dogodi dvaput, to je podudarnost, a treći put – u pitanju je namjera.” Listajući seriju fotografija Jasenka Rasola naslovljenu Pokriveno, koja nastaje u razdoblju od 1997. godne do danas, Greenawayov mi se iskaz (čija zvučna slika odjekuje brojalicom – jednom, dvaput, triput… i tako dalje) nametnuo dok sam razmišljala o relaciji fotografovog potpisa slike i naslova slike. Konkretno, postavljajući pitanje jesu li potpis i naslov ekvivalenti. U čitanju Rasolovih fotografija počela bih od papira: posrijedi je klasično fotografsko ručno povećanje u formatu 30 x 24 centimetra – kvadrat slike unutar bijele površine papira ograničen crnim okvirom ruba negativa koji u fotografskom poslu denotira činjenicu da se radi o takozvanom punom kadru…

Pokrivenost prikazana na karti je rezultat računalne simulacije, a stvarna pokrivenost može odstupati zbog faktora poput konfiguracije terena ili ako se nalazite u različitim zatvorenim prostorima. Kad se slog krati, ije se zamjenjuje s je ili e. Ako se ispred ije ne nalazi pokriveni r, tj.

Ako se ispred ije ne nalazi pokriveni r, tj. r kojemu prethodi suglasnik iza kojega nije mo... Bolnički zahvati i stomatološke usluge: Što je pokriveno policom dopunskog zdravstvenog osiguranja.

POVEZANE KNJIGE