Vila hrvatica

Vila hrvatica - Bogišić, Rafo | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bogišić, Rafo
DIMENZIJA
11,96 MB
NAZIV DATOTEKE
Vila hrvatica.pdf
ISBN
3911631717210

OPIS

Hrvatski humanisti, a zatim i pjesnici na narodnom jeziku u svojoj poeziji očituju temeljnu simbiozu univerzalnih tendencija novih vremena i posebnih, vlastitih domaćih poticaja i potreba. Uz predgovor, priređivač je sastavio rječnik, tumač vlastitih imena i biobibliografske bilješke o zastupljenim pjesnicima.

XX. Osim Marulićeve ╚Juditeà nije u to doba ni bilo drugih djela koja bi bila dostojna viline pažnje, iako je Zoranić u vilino krilo metnuo i svoja dva djela, nama danas nepoznata, ako se pod naslovima ... VILA HRVATICA.

Kategorija: biblioteka: Težina: 322 g: Godina izdanja: 1998 Broj stranica: 195 Uvez: Tvrdi Antologija hrvatskoga pjesništva humanizma i renesanse Antologija je namijenjena srednjoškolcima prvih i drugih razreda. Što o njoj ukratko reći? Hrvatski humanisti, a zatim i pjesnici na narodnom ... Zatim ga vila ugleda i upita ga zašto je odabrao tako nezrelu jabuku.

POVEZANE KNJIGE