Znanost društva

Znanost društva - Luhmann, Niklas | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Luhmann, Niklas
DIMENZIJA
4,2 MB
NAZIV DATOTEKE
Znanost društva.pdf
ISBN
4327098686906

OPIS

O znanju i znanosti obično se govori služeći se pojmovima koji referiraju na subjekt. Subjekt znanja, prema tome, je čovjek; ili u svakom slučaju čovjekova svijest; ili eventualno kolektivni singular čovjekove transcedentalne svijesti. Znanje je teško zamisliti baš posve bez nekog nosioca takve vrste.

U zemlji je do 29. siječnja prvom dozom cjepiva cijepljeno oko 184.000 ljudi od ukupno 5,8 milijuna stanovnika. Naime, ovih dana prešli su brojku od 400 članova što ih, ako gledamo broj planinara u odnosu na ukupan broj stanovnika grada, koji iznosi oko 10.000, čini najmnogobrojnijim planinarskim društvom u Hrvatskoj, a ujedno su i najveća sportska udruga u gradu.

»Preuzimajući od religije funkciju društvene integracije, sociologija se nuž­ no usmjeruje prema svakodnevnom i aktualnom. ZNANOST DRUŠTVA - niklas luhmann (100009292) - O znanju i znanosti obično se govori služeći se pojmovima koji referiraju na subjekt. Subjekt znanja, prema tome, je čovjek; ili u svakom slučaju čovjekova svijest; ili eventualno kolektivni sing... Niklas Luhmann ZNANOST DRUŠTVA.

POVEZANE KNJIGE