Krik

Krik - Bilosnić, Marijan Tomislav | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bilosnić, Marijan Tomislav
DIMENZIJA
6,2 MB
NAZIV DATOTEKE
Krik.pdf
ISBN
6354924697457

OPIS

Tema ove poeme je poniženje i gašenje ljudskog i nacionalnog dostojanstva, koje se događa u posljednje vrijeme (od 2000. godine).

Jedva vidljiva golom oku, rečenica "Ovo je mogao naslikati jedino luđak" napisana je na norveškom jeziku kemijskom olovkom ... Krik (91 × 73,5 cm) najpoznatija je slika norveškog ekspresionista Edvarda Muncha koja prikazuje užasnutu, pomalo demonsku figuru kako stoji na mostu nasuprot krvavocrvenog neba. Slika bi trebala simbolizirati ljudsku vrstu nadjačanu osjećajem egzistencijalnog straha i tjeskobe.

Knjiga je namijenjena starijoj mladeži. Tomislav Kovačević, vlasnik "Three Monkeysa", trenutno vjerojatno najpoznatijeg kafića u državi, kaže kako je njegova prvotna objava u kojoj je poručio kako HDZ-ovci nisu dobrodošli u njegovom lokalu bila krik malog čovjeka zbog nemogućnosti da se bilo što promijeni. Vučićev sin viđen s članom kavačkog klana, novinarki koja ih je slikala uzeli mobitel. NOVINARKI KRIK-a, neprofitne nevladine organizacije koja se bavi istraživanjem kriminala i korupcije u Srbiji, oduzet je mobitel nakon što je fotografirala sina predsjednika Srbije Danila Vučića. Udruga Glas poduzetnika danas organizira veliku akciju na Trgu bana Josipa Jelačića u 10 sati.

POVEZANE KNJIGE