Temelji kršćanske vjere

Temelji kršćanske vjere - Rahner, Karl | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rahner, Karl
DIMENZIJA
11,16 MB
NAZIV DATOTEKE
Temelji kršćanske vjere.pdf
ISBN
4905981222949

OPIS

Ova knjiga je temeljno djelo katoličke teologije 20. stoljeća, a predstavlja sažeti prikaz cjelokupnih Rahnerovih nastojanja oko osvjetljavanja uloge kršćanstva u suvremenom svijetu. Odustajući od spekulativno-teologijske razine govora o Bogu, Rahner kroz svoje razumijevanje tzv. „transcendentalne kristologije“ nastoji izričito naglasiti odgovornost kršćanina u suvremenom svijetu, potrebu potpunog otvaranja prema drugim religijama i kulturama.

Pruža to na zanimljiv način, prilagođen današnjem čovjeku. Poslužit će i čitateljima koji se zanimaju za produbljivanje svoje vjere a nisu imali prilike pohađati seminare ili institute namjenje "Rahnerovo djelo Temelji kršćanske vjere je sjajna knjiga.

Prema tome, sadržaj i prvotni kriterij kristologije jest istodobno povijesni Isus i proslavljeni Krist. Karl Rahner smatra da govor o Kristu treba poći od povijesnog Isusa iz Nazareta koji je povijesna objava Boga. "Rahnerovo djelo Temelji kršćanske vjere je sjajna knjiga.

POVEZANE KNJIGE