Violator/Ona govori

Violator/Ona govori - Vidić, Ivan | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vidić, Ivan
DIMENZIJA
9,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Violator/Ona govori.pdf
ISBN
2895668437064

OPIS

Violator i Ona govori su dva teksta Ivana Vidića iz prve polovice 1990-ih od kojih je Ona govori bio objavljen u časopisu Kaos, a Violator nigdje do sada.Violator je duža novela ili kraći roman – teško je i nepoželjno o tom ludom tekstu pametovati jer je, baš kao i lirska proza Ona govori – teško odredljiva žanra, roda i granica.Junak Violatora završava u ludnici, ali to za njega nije kazna, dapače, kao da se tek tu, nadziran i kontroliran, osjeća potpuno slobodan, čak društveno aktivan, on predvodi bune i revolucije, cereka se i baš dobro zabavlja – kad ne pati.Različitost svijeta onkraj gumenih i mekih zidova ludnice je malena, nebitna, pa se Violator alegorijski proteže sve do u naše domove i glave. A kategorije unutarnjeg i vanjskoga se nevidljivo miješaju, kao infuzija i krv.Violator govori i škrguće o slomljenim dušama i zubima- i o korijenima njihovih lomova – začuđuje nas i iščašuje pogled na svijet, centrifugira “zdrav razum dok ga ne provali kao konstrukciju klimavih temelja, zahrđalih i nestabilnih skela na kojima, dok vjetar udara i jača, ekvilibriramo.Vidićeva poetika je začeta u ognjici njemačkog romantizma, u nju je onda pod visokim tlakom ubrizgana ruska strast, revolucionarni zanos i socijalna osjetljivost, a sve ne bi li se junačka bitka saždajom nihilizma dobila. Figure Prokletog pjesnika, Ukletog Holandeza i Generatora kaosa u njegovu se tekstu meko gnijezde, baš kao i humor na oštrici apsurda koji bljesne kao nož i ironijski nas cimne i odmakne od prijetnje ludilom i mrtve ozbiljnosti. Violator je tekst koji mijenja.Ona govori je ljubavna lirska proza, svjedočanstvo euforije- da ne kažemo ljubavnog ludila – pa je pomaknuta logika i sintaksa njezin eko-materijal – jer ljubav nema interpunkcije.Brdo slika i emocija putuje svemirom, Ivan Vidić je maleni izbor složio u ljubavni monolog – samo za vaše oči i srce.

097/6688-246 ili 098/9088-473 Ivan Vidić: Violator/Ona govori ... To je roman o povijesti, o kojoj nam govori i moto na početku ove knjige, povijesti koja se prelama kroz pojedinačne ljudske priče: „Jedan jedini trenutak dovoljan je da se otključa tajna života, a ključ svih tajni samo i jedino je Povijest, to vječno ponavljanje i to ... KNJIGE, DIZAJN, IZLOŽBE 28.

Njegova nova zbirka priča sadrži ponešto od obje prijašnje knjige, no premda s romanom dijeli idejni ... Ivan Vidić: 'Violator / Ona govori' U Novinarskom domu u Zagrebu, u utorak, 27. studenog, u 19 sati, održat će se promocija knjige Ivana Vidića 'Violator / Ona govori' iz Algoritmove biblioteke KaLibar. Dosad je objavio sljedeće knjige: Drame (2002.), Gangabanga (2006.), Violator/Ona govori (2007.), Der grosse weisse Hase (2008.), Dolina ruža i druge drame (2011.), Južna država (2013.) i Groupe de soutien/Grdand lepin blanc (2018.). Dosad je objavio knjige Drame (2002.), Gangabanga (2006.), Violator/Ona govori (2007.), Der grosse weisse Hase (2008.), Dolina ruža i druge drame (2011.), Južna država (2013.) i Groupe de soutien/Grdand lepin blanc (2018.). Načini isporuke dijele se u dvije osnovne kategorije: Slanje pošiljke na željenu adresu..

POVEZANE KNJIGE