Pričine i drugi umišljaji

Pričine i drugi umišljaji - Tomić, Zoran | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tomić, Zoran
DIMENZIJA
7,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Pričine i drugi umišljaji.pdf
ISBN
8171157751917

OPIS

Nakon prvog, hvaljenog, ali nedovoljno zamijećenog romana Nebo su prekrili galebovi, Zoran Tomić napisao je zbirku priča koja se sastoji od ciklusa Pričine, dok bi se ostale priče mogle podvesti pod druge umišljaje. U ciklusu Pričine Zoran Tomić se bavi odrastanjem i stasavanjem u dalmatinskom mjestašcu na obali “s onu stranu turizma”. Preciznije, referencijalni svijet radnje je u Kaštelanskom zaljevu gdje se u plavom moru miješa krv iz klaonice i mramorna prašina Jadrankamena, u okruženju obiteljskom i proleterskom, u škverovima i na pustim otočićima koje samo domoroci poznaju, prije i poslije zadnjeg nam rata. Ostale priče, Umišljaji, uglavnom su zamišljeni oko svih zamislivih (post)tranzicijskih tema, tema koje možemo u širem smislu nazvati političkima, u smislu da politika stoji iza svega, ali ne i iznad svega, da se kukavički gnijezdi i u ljudskoj psihi.

godine bavite se odrastanjem u dalmatinskom mjestašcu na obali, gdje se u plavom moru miješa krv iz klaonice i mramorna prašina "Jadrankamena"? U čemu je privlačnost toga krajolika? promocija knjige priča Pričine i drugi umišljaji Zorana Tomića (foto: Siniša Sunara) Pisci pričaju (foto: Siniša Sunara) Fenomenopauza - Što kad prođe kriza srednjih godina (foto: Siniša Sunara) arti-201002080089006 Drugi dan, četvrtak 25. ožujka - pričalačko-literarna druženja.

U 17 sati : Radionica pričanja priča. Voditelj: Belmondo Miliša.

POVEZANE KNJIGE