Doručak s autorom + cd

Doručak s autorom + cd - Šiljak, Vojo | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šiljak, Vojo
DIMENZIJA
7,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Doručak s autorom + cd.pdf
ISBN
7215953110599

OPIS

Knjiga Voje Šiljka “Doručak s autorom” sadrži dvadeset njegovih razgovora koje je na svojoj istoimenoj književnoj tribini u sklopu tradicionalnog pulskog sajma knjiga u prethodnih desetak godina vodio s domaćim i stranim književnicima, ali i stvaraocima iz područja filma, kazališta, likovne i glazbene umjetnosti. Među ostalima u knjizi su sadržani razgovori s Umbertom Ecom, Orhanom Pamukom, Aleksandrom Flakerom, Predragom Matvejevićem, Abdulahom Sidranom, Lukom Paljetkom, Tess Galagher, Slobodanom Šijanom, Albertom Manguelom, Daciom Maraini, Nedjeljkom Fabrijem, Mirkom Ilićem… Riječ je dakle o ljudima različitih generacijskih pripadnosti i svjetonazora, kojima je zajedničko razgovorno svjedočenje o velikom dijelu XX. stoljeća i o početku ovoga. Svaki od njih pred iskusnim, suptilnim moderatorom razgovora upućuje u tajne svog umjetničkog ili znanstvenog “zanata”, opisuje polje svog intelektualnog interesa, razotkriva nepoznate (ili manje poznate) detalje iz vlastitog života i iznosi krhotine osobnih sjećanja, evocira ono svakodnevno u čemu nastaje njegov dijalog s vremenom koje živi. Knjiga je tako bogata riznica šarmantno, duhovito prezentiranih znanja i iskustava, mudrih razmišljanja, raznoraznih kritičkih objekcija i duhovitih zapažanja o uistinu mnogim temama kulture i života općenito, o prijelomnim događajima i znamenitim ljudima, o Hrvatskoj i Europi, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti… Uz predgovor, Vojo Šiljak je svaki razgovor popratio anegdotalnom crticom u kojoj predstavlja svog sugovornika. Knjizi je priložen šezdesetominutni CD s tonskim izvacima iz svakog od 20 u knjizi objavljenih razgovora.

Dodaj u košaricu-10%. Dodaj u listu želja.

Svakodnevni programi Utorkaši, Doručak s autorom, S piscem u Uliksu, U podne na Faksu, Razgovori iza zavjese, Suton uz knjigu, Ne pucajte u autora, Izložbe i koncerti u galeriji Cvajner, Sučeljavanje u caffe' baru P14 bili su prilika susreta publike sa značajnijim imenima europske i domaće književne i znanstvene scene. 8:30 do 9:45 Prijava i kontinentalni doručak. 9:45 do 10:00 Uvodne napomene.Dean Takahashi, glavni scenarist za GamesBeat u VentureBeatu.

POVEZANE KNJIGE