Kasandrin Žig

Kasandrin Žig - Ajtmatov, Džingiz | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ajtmatov, Džingiz
DIMENZIJA
5,74 MB
NAZIV DATOTEKE
Kasandrin Žig.pdf
ISBN
9724948897457

OPIS

Već u samom naslovu, roman Džingiza Ajtmatov priziva u sjećanje posljednje riječi valjda najtragičnijeg lika iz antičke mitologije i književnosti – proročice Kasandre. Filofejeva poslanica iz svemira Roberta Borka, futurologa svjetskog glasa i glavnog lika romana, vodi jos više prema strašnom ogledalu u kojem raspoznajemo vlastiti povijesno – genetski mrak, dok uporno odbijamo suočenje sa apokaliptičnom historijom ljudskoga roda, punom beskrajnih ratova, revolucija, pobuna, zločina, surovosti, despotizama i kolektivnih ideologija… Pisacje u zadnjem desetljeću prošlog vijeka postigao svjetski renome i svrstan je u ponajbolje savremene pisce. Preveden je na mnoge jezike,obitnik je mnogih međunarodnih priznanja. član akademije nauka Kirgistana. član Svjetske akademije nauka i umjetnosti. Aktivno još stvara, a dokaz za to je i ovaj njegov roman.

Vlasti to saznaju i sve putnike iz voza stavljaju u karantin i šalju ih na put bez povratka-starom zapuštenom prugom ka Kasandrinom... Kasandrin žig Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

Cosmatosa, sa Sophiom Loren u glavnoj ulozi. Vlak putuje na relaciji Ženeva-Štokholm, kada se odjednom u njemu nađe putnik zaražen smrtonosnim virusom. Jedna od najdražih rečenica koju često dijelim s drugima jest mišljenje o muzici izrečeno u romanu velikoga kirkiškog pisca Činkiza Ajtmatova Kasandrin žig: Bog je čovjeku darovao muziku kako bi mu nadoknadio osjećanje prolaznosti.

POVEZANE KNJIGE