Sjeverozapadni vjetar

Sjeverozapadni vjetar - Bašić, Zdenko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bašić, Zdenko
DIMENZIJA
9,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Sjeverozapadni vjetar.pdf
ISBN
1828106833774

OPIS

U “Sjeverozapadnom vjetru” u kojem ovaj puta potpisuje uz likovni dio i tekst, svoj je osobni, unutarnji stvaralački poriv autor je prožeo pričama koje su mu u djetinjstvu pričale bake te uz iznimno snažne vizuale kreirao svojevrsni intimni spomenar ne samo svojeg djetinjstva već i sjeverozapadnog dijela Medvednice i Samoborskog gorja. Uz istraživanje, pronalaženje i stvaranje raznih predmeta, tekstova, kostima, lutaka, fotografija i crteža stvorio je fantazmagoričan šumski svijet koji pod krošnjama krije iznenađenja, toplinu, opasnost i gorko-slatku radost odrastanja.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije temperatura bez veće promjene, a ujutro u unutrašnjosti ponegdje slab mraz. Prevladavat će sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a vjetar uglavnom slab sjeverozapadni i zapadni.

i 2013. dobiva i književne nagrade "Kiklop" za svoj rad na autorskim knjigama, Priča o čokoladi, Sjeverozapadni vjetar i Mjesečeve sjene.

POVEZANE KNJIGE