Ukuhane jabuke

Ukuhane jabuke - Verplancke, Klaas | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Verplancke, Klaas
DIMENZIJA
4,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Ukuhane jabuke.pdf
ISBN
4564952843354

OPIS

Naslov knjige, u hrvatskom prijevodu ponešto neobičan, posvećen je važnoj, ali običnoj stvari u izvorniku: ukuhanim jabukama. To je jelo u Belgiji, Nizozemskoj i sjevernoj Njemačkoj vrlo uobičajeno, a posebno je omiljeno među djecom, koja ga jedu gotovo svakodnevno. Ukuhane jabuke simbol su domaćeg, poznatog i sigurnog. U mnogim pričama očevi su veliki junaci. Međutim, Klaas Verplancke priča o jednom običnom tati i opisuje ga onakvim kakav jest: često je pravi supertata, ali nije sasvim savršen. Ujutro je raščupan, uvečer umoran, a nekad bude i razloga da se jako naljuti, pa sin kreće u potragu za boljim tatom. Hoće li ga naći i što je na tati, zapravo, najljepše? Za ovu toplu priču o ocu i sinu belgijski autor i ilustrator Klaas Verplancke (piše na flamanskome) nominiran je za ugledne flamanske nagrade i za tekst (Knjižni lav) i za ilustracije (Knjižni paun). Posve zasluženo, jer s malo riječi i vrhunskom grafikom postiže dramatičnu uznemirenost i smirenu nježnost u savršenom skladu s raspoloženjem i razvojem priče. A ukuhane jabuke tako su mirisne i tople da će ugrijati i vas.

Plod jabuke bogat je hranjivim sastojcima čija količina ovisi o vrsti i načinu uzgoja. Ona sadrži gotovo sve potrebne nutrijente. Čovjek po imenu René plovi kroz svijet snova i tako ostvaruje svoju želju da bude slikar - i da slika jabuke i šešire i jabušire.

Možete ih zašečeriti smeđim šećerom i poslužiti uz mekani biskvit, ili ih možete koristiti u savijači. Za ovaj način pripreme potrebno je koristiit neke od tvrđih sorti kako se ne bi raspale dok se kuhaju.

POVEZANE KNJIGE