Vito i Karolina na karnevalu

Vito i Karolina na karnevalu - Zalokar, Emira | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zalokar, Emira
DIMENZIJA
5,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Vito i Karolina na karnevalu.pdf
ISBN
2017982281089

OPIS

RIJEKA » Nakon slikovnice »Vito i Karolina – Riječki karneval« Borivoja Bukve objavljene u ožujku ove godine, Udruga Slobodna Država Rijeka i Hrvatsko književno društvo Rijeka predstavili su jučer drugi dio trilogije u ediciji Vito i Karolina – »Vito i Karolina na karnevalu«. Riječ je o slikovnici Emire Zalokar koja predstavlja kratku ilustriranu povijest grada na Rječini namijenjenu djeci koja se koncepcijski nastavlja na Bukvinu slikovnicu. Naime, lajtmotiv i ove slikovnice su Vito i Karolina, odnosno dječak i djevojčica s prepoznatljivim »riječkim imenima« koji sjede na zidu i promatraju što se s gradom događa kroz povijest, no za razliku od prve slikovnice pisane haiku/senryu stihom, druga je pisana za djecu. – Najteže je pisati za djecu najmlađe životne dobi jer za to treba imati dušu djeteta, istaknuo je na jučerašnjem predstavljanju dr. sc. Jadran Zalokar, napomenuvši da se autorica pisanjem poezije i proze za djecu bavi od najranije mladosti. Valerio Orlić istaknuo je da je autorica dobrim djelom za tekst slikovnice odabrala slobodni, ali i vezani stih, koji djeca posebno vole. Likovnu obradu i crteže i ove slikovnice potpisuje Vanja Dobre, a urednik slikovnice Zlatko Moranjak najavio je zadnji dio trilogije s Vitom i Karolinom u glavnim ulogama za koji je zadužen Valerio Orlić. Naime, u proljeće bi trebala biti predstavljena Orlićeva erotska slikovnica koja će zaokružiti priču o povijesti grada Rijeke ispričane na različite načine i za različitu publiku. (K. K.)

Karnevalsku povorku sačinjavalo je preko […] Dobrodošli na stranice Profesionalno čišćenje Karolina Karolina servis već uspješno 23 godine pokušava odraditi posao koji nam zadajete. Davne 1997 godine započinjemo čišćenje tepiha i tapeciranog namještaja a kako je vrijeme prolazilo usluge su se širile tako da danas radimo sve aspekte čišćenja. Izdavač Slobodna država Rijeka - VBZ online bookstore ...

Poput štakora i žohara mi smo invaziva vrsta, koja je mnoge vrste istjerala iz njihovih prirodnih staništa. Prije 359 milijuna godina 75 posto vrsti je umrlo tijekom paleozoika.

POVEZANE KNJIGE