Vrijednost ničega

Vrijednost ničega - Patel, Raj | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Patel, Raj
DIMENZIJA
3,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Vrijednost ničega.pdf
ISBN
2485373521123

OPIS

Kad bi se u obzir uzela čitava društvena, ekološka, zdravstvena i ekonomska cijena proizvodnje hamburgera, prosječni Big Mac koštao bi gotovo 1000 kuna. Eksternalizacija troškova, najčešće u zemlje Trećega svijeta, već je dulje način na koji funkcionira suvremeni kapitalizam. Vrijednost ničega pokazuje kako smo došli do tog stanja, ali umjesto zadržavanja na kritici Raj Patel nudi i konkretne prijedloge za izlaz iz te slijepe ulice. Radeći u Svjetskoj banci, Svjetskoj trgovinskoj organizaciji i Ujedinjenim narodima, autor je stekao iskustvo iz prve ruke, da bi postao gorljivi kritičar svih tih institucija i bježao od suzavca na sva četiri kontinenta protestirajući protiv njih. Vrijednost ničega provokativna je knjiga koju je New York Times odmah uvrstio na listu bestselera, a vodeća teoretičarka antiglobalističkog pokreta Naomi Klein proglasila “briljantnom knjigom” koja pruža odgovore za izlazak iz financijskog ludila. “Pronicav i rijetko jezgrovit vodič kroz besmislice tržišnog fundamentalizma.” John Gray, Observer “Ovo je veliki dar Raja Patela: on čak i najradikalnije ideje uspijeva prikazati ne samo kao razumne već i neizbježne. Briljantna knjiga.” Naomi Klein “Patel kombinira sociologiju i neuroekonomiju kako bi postavio najfundamentalnija pitanja današnjeg doba: zašto stvari imaju vrijednost koju imaju?” Prospect

Kao doula imam privilegiju da rijetko kad imam posla s cinicima, ali bilo iz praktičnih bilo iz ciničnih razloga, koliko nešto košta uvijek je tema razgovora. Vrijednost je potrebnost. Ono to vi e trebamo ima veću vrijednost.

Ali to nije tako. Neki ljudi mogli bi reći da isti video mogu pronaći bilo gdje na internetu i pogledati ga bilo kada. Vrijednost ničega provokativna je knjiga koju je New York Times odmah uvrstio na listu bestselera, a vodeća teoretičarka antiglobalističkog pokreta Naomi Klein proglasila "briljantnom knjigom" koja pruža odgovore za izlazak iz financijskog ludila.

POVEZANE KNJIGE