Draga Ijeavele

Draga Ijeavele - Ngozi Adichie, Chimamanda | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ngozi Adichie, Chimamanda
DIMENZIJA
5,55 MB
NAZIV DATOTEKE
Draga Ijeavele.pdf
ISBN
7604755067026

OPIS

Chimamanda Ngozi Adichie rođena je i odrasla u Nigeriji. Autorica je nagrađivanih romana Purpurni hibiskus i Pola žutog sunca, kao i zbirke priča Nešto oko vrata. Njen posljednji roman Amerikana, proglašen je jednim od najboljihromana 2013. godine po New York Timesu, te je iste godine osvojila nagradu Nacionalnog udruženja kritičara za najbolji roman. Govor “Svi bismo trebali biti feministi”, koji je održala na konferenciji TEDxEuston 2012. godine, objavljen je kao knjiga 2014. godine. Njena posljednja knjiga Draga Ijeawele, ili Feministički manifest u petnaest savjeta, izdata 2017. godine, prevedena je na devetnaest jezika.

Our services department is taking care of operating and updating the ... Prvi album Lokica: Čovečanstvo će ga večno pamtiti Postojala je ideja da se pojavi knjiga sa sabranim muzičkim recenzijama Petra Lukovića, objavljenih u „Džuboksu", „Poletu", „Dugi", „Vremenu zabave", mesečniku „XZ", „Feralu" i drugim listovima nekadašnje SFRJ-države, odabranih po odstrel-principu "najbolje od najgoreg". Draga je dolina erozijskog podrijetla, koja uzanim morskim prodorom može biti vezana s morem. Potopljeni donji dijelovi doline čine zaljev ili zaton .

Ovo malo mjesto ima pristup, s jedne strane, na Jadranu, a drugi na jezeru „Vransko jezero". U blizini Draga nalaze se 2 nacionalna parka i park prirode koje možete posjetiti, Nacionalni parkovi Krka i Kornati, te Vransko jezero koje je ... Continue reading DRAGA IJEAVELE ili FEMINISTIČKI MANIFEST U PETNAEST SAVJETA ★ Chimamanda Ngozi Adichie.

POVEZANE KNJIGE