S druge strane ciljnika

S druge strane ciljnika - Goreta, Željko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Goreta, Željko
DIMENZIJA
5,47 MB
NAZIV DATOTEKE
S druge strane ciljnika.pdf
ISBN
1118212093253

OPIS

Djelo S druge strane ciljnika (podnaslov Bitka kod Odžaka) zapis je jednog života, u čijem se središtu nalazi bitka za Odžak nakon netom završenog drugog svjetskog rata. Iako zapisivač dijela biografije, koja je u svojem najdramatičnijem dijelu završila nekoliko dana nakon 25. svibnja 1945.godine, autor je s velikim naporom nastojao napraviti ratnu priču u kojoj mračne strane rata opisuje plastično i stvarno suzdržavajući se od osobnih simpatija i antipatija. Postoje tek pobjednici i pobijeđeni, postoji ta nedovoljno istražena bitka koja je poražene ukopala u rovove (jer druge šanse nisu ni imali), a pobjednike natjerala da iskrvare pred tim rovovima dok nisu u njih ušli. S obje strane ciljnika tepisi mrtvih ljudskih tijela i potoci krvi bili su posljedica onoga što danas i sam autor može nazvati posljednjom bitkom u Drugom svjetskom ratu, a događala se u Odžaku. Željko Goreta rođen je 24. svibnja 1961. u Bosanskom Šamcu, s prebivalištem u Slavonskom Šamcu. Studirao je kriminalistiku. Službenik. Dragovoljac Domovinskog rata, časnik hrvatske vojske i zapovjednik satnije Hrvatske vojske, odlikovan. Knjigu S druge strane ciljnika već je objavio na engleskom jeziku: From the Other Side of the Gun.

S druge strane, holografski ciljnik pouzdano radi od 500 do 1000 sati, a ima veće dimenzije i u konačnici je skuplji. Andrej SMOLEK ,,S druge strane ciljnika" je zapis jednog života, u čijem se središtu nalazi bitka za Odžak nakon završenog Drugog svetskog rata.

u organizaciji SBonline.net-a Amfiteatar. KKD IBM.

POVEZANE KNJIGE