U svijetu cvijeća i pčela – Atlas medonosnog bilja 2

U svijetu cvijeća i pčela – Atlas medonosnog bilja 2 - Umeljić, Veroljub | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Umeljić, Veroljub
DIMENZIJA
7,60 MB
NAZIV DATOTEKE
U svijetu cvijeća i pčela – Atlas medonosnog bilja 2.pdf
ISBN
2423895716124

OPIS

Mnogim čitateljima stručnih knjiga, posebno pčelarske literature, već više godina poznata je odlična knjiga Veroljuba Umeljića, Atlas medonosnog bilja 1. U drugom dijelu atlasa istog autora, na isti način kao i u prvom dijelu, predstavljeno je i opisano 337 vrsta medonosnih biljaka, s geografski različitih područja, koja redovito posjećuju pčele i pčelari. Rijetke su knjige koje su podjednako popularne i nesumnjivo stručne. Umeljić za svaku biljku navodi latinsko ime i njenu sistematsku pripadnost. Osim toga, navedena su i uobičajena imena na hrvatskom, ruskom, francuskom, engleskom, mađarskom, makedonskom i slovenskom jeziku. Za manje informirane čitatelje koristan je vrlo koncizan pregled osnovnih oblika cvjetova i cvatova kao i detalji anatomske građe pojedinih dijelova biljke. Nadalje, dani su oblici i raspored jednostavnih i složenih listova, kao i kratice i simboli korišteni u knjizi, a odnose se na trajnost biljaka, kalendar cvjetanja, kao i nektarsku i peludnu izdašnost. Osim registra naziva biljaka na navedenim jezicima, autor nas je upoznao i s rječnikom botaničkih izraza korištenih u knjizi, kao i s registrom naziva bolesti u čijem liječenju, posebno u narodnoj medicini, pomažu prikazane biljke.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Opis - U SVIJETU CVIJEĆA I PČELA - atlas medonosnog bilja Br. 1.

Borković, 2004 ... Ovom ćete knjigom moći proširiti svoje znanje o medonosnom bilju, odnosno o obliku i anatomiji cijele biljke ili nekih njenih pojedinih dijelova. Entuzijazmom, fotografskim majstorstvom i nadahnućem autor je napravio sintezu i otjelovljenje svog životnog sna.

POVEZANE KNJIGE