Anomalije

Anomalije - Covacich, Mauro | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Covacich, Mauro
DIMENZIJA
5,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Anomalije.pdf
ISBN
7274621573712

OPIS

Anomalije, kultna zbirka priča 90-ih, vodi nas ravno u mračni labirint ljudske duše i ne ostavlja mjesta iluzijama, što je možda i najjači razlog zašto je valja čitati jer nam omogućava da na trenutak vidimo svijet onakvim kakav on jest a da pritom ne svisnemo. Omogućava nam da se zapitamo o anomalijama u vlastitom životu i životu društva u kojem živimo, a možda nam otvori oči za to da smo u konačnici i mi sami, pojedinačno i kolektivno, anomalije.

Vaskularni tumori (hemangiomi) Velika većina tumora dječje dobi su klasični hemangiomi i čine 90% ukupnog broja. To su dobroćudni tumori koji nastaju proliferacijom kapilarnih endotelnih stanica.

Anomalije broja kromosoma nazivaju se aneuploidije, a kod takvih poremećaja postoji višak ili manjak kromosoma. Drugim riječima, osobe s aneuploidijom imaju ili kromosom viška ili kromosom manjka u svom kariogramu ("karti" vlastitih kromosoma). Anomalija vode je vrlo važna u prirodi.

POVEZANE KNJIGE