Blistava republika

Blistava republika - Barba, Andres | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barba, Andres
DIMENZIJA
5,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Blistava republika.pdf
ISBN
7479846983389

OPIS

Blistava republika dokaz je iznimnog spisateljskog umijeća u dosluhu s književnom tradicijom angloameričke i latinoameričke književnosti uz istodobno poigravanje njihovim konvencijama na tragu kronika i magičnoga realizma obojenih metafizikom i fantastikom. Blistava republika, nagrađivani roman španjolskoga autora Andrésa Barbe ‒ jednoga od najplodnijih književnih glasova svoje generacije ‒ mračna je priča na tragu Conradova Srca tame o trideset dvoje djece nepoznatog podrijetla i jezika koja se pojave u tropskom gradu San Cristóbalu i nasilnički se ponašaju prema stanovnicima. O svemu saznajemo iz kronike napisane dvadeset godina kasnije i satkane od činjenica, dokaza i glasina o prevrednovanju ideja reda, nasilja, pa i same civilizacije tijekom dječje strahovlade, sve do njihove smrti. Usporedbe s drugim umjetničkim djelima pritom se ne zaustavljaju na romanu Josepha Conrada, nego pokrivaju širok spektar: od Mariane Enríquez, Stephena Kinga, preko flmova i serija poput Village of the Damned i Les Revenants, pa do Samanthe Schweblin i nobelovca Williama Goldinga. Usprkos tome, ova napeta i uznemirujuća priča ne sliči ničemu što su čitatelji imali prilike dosad susresti.

Prijevod: Dinko Telećan. Naziv originala: República luminosa Broj ... II Andres Barba BLISTAVA REPUBLIKA Necitana,55 kn +postarina tisak kiosk ili posta, ne saljem Učinite si jedan dan, ili nekoliko dana, promišljenima uz izvanredan tekst Andrésa Barbe na 189 stranica pod nazivom „Blistava republika".

- Zagreb : Naklada Ljevak, 2020. - 1 online jedinica građe.

POVEZANE KNJIGE