Leksikon intimnih gradova

Leksikon intimnih gradova - Andruhović, Jurij | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andruhović, Jurij
DIMENZIJA
9,55 MB
NAZIV DATOTEKE
Leksikon intimnih gradova.pdf
ISBN
9196594085479

OPIS

“Poznato je: Ukrajince je lakše vezati nego ujediniti. U SAD-u se naša uzajamna posvađanost pojačava svim vrstama emigracijskih podjela i manija. Tako da čak ni Sjedinjene Države ne mogu ništa sjediniti: svi ukrajinski valovi susreću se jedino u nedjelju u crkvama, ali čak se i tada radije mole u odvojenim grupicama”, jedan je od duhovitih i nadahnutih uvida Jurija Andruhovyča u Leksikonu intimnih gradova. Knjiga slagalica, kako je naziva ovaj neumorni ukrajinski pisac-putnik, koja na izniman i intiman način obrađuje 111 gradova, od Aaraua do Zagreba, jedinstveni je sklop autobiografije i geografije. Leksikon intimnih gradova tako je svojevrsna “autobiogeografija” u kojoj “geo” i “bio” postaju jedinstvena i nerazdvojna cjelina, dok “auto” često zalebdi na granici stvarnosti i mašte. Složeni abecednim redom prema zemljopisnim nazivima, ovi tekstovi različitih žanrova, od eseja i priča do pjesama u prozi, zajedno tvore atlas Andruhovyčeva svijeta bogat atmosferom, slikama, mirisima i okusima, ali i dubljim refleksijama, lirizmom i tugom, ironijom i sarkazmom – svim onim zbog čega komunikacija pojedinca sa svijetom dobiva obilježja intimnosti.

Knjiga kao slagalica obrađuje 111 gradova, od Aaraua do Zagreba, Razgovor s autorom na tribini Razotkrivanje vodit će urednik Seid Serdarević. Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7, Zagreb, ponedjeljak, 9.

Ezop antikvarijat > Književnost > Proza > Leksikon intimnih gradova "Leksikon intimnih gradova je tako svojevrsna "autobiogeografija" u kojoj "geo" i "bio" postaju jedinstvena i nerazdvojna cjelina, dok "auto" često zalebdi na granici stvarnosti i mašte", rekao je autor Andruhovič. Knjiga slagalica, kako je naziva ovaj neumorni ukrajinski pisac-putnik, koja na izniman i intiman način obrađuje 111 gradova, od Aaraua do Zagreba, jedinstveni je sklop autobiografije i geografije. ''Leksikon intimnih gradova'' tako je svojevrsna autobiogeografija u kojoj geo i bio postaju jedinstvena i nerazdvojna cjelina, dok auto često zalebdi na granici stvarnosti i mašte. Ono što je trebalo biti enciklopedija, pretvorilo se u lutanja kroz pola stoljeća pa i cijeli jedan život, od SSSR-a pa sve do toplih mora Mediterana Nazivaju ga još i "poetskim geografom" i u pravu su već time što je riječ o čovjeku kojemu nije bilo na kraj pameti provesti cijeli život ... Knjiga slagalica, kako je naziva ovaj neumorni ukrajinski pisac-putnik, koja na izniman i intiman način obrađuje 111 gradova, od Aaraua do Zagreba, jedinstveni je sklop autobiografije i geografije.

POVEZANE KNJIGE